Aeroportul Otopeni a înregistrat în august a patra creştere a numărului de pasageri din EuropaAeroportul Internațional Henri Coandă s-a clasat pe locul patru în Europa, la categoria sa de trafic, după ritmul de creștere a numărului de pasageri în luna august, cu un avans de 17% în primele opt luni ale anului, până la 7,138 milioane de pasageri, a anunțat joi compania care administrează cele două aeroporturi, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Aeroportul Otopeni a inregistrat in august a patra crestere a numarului de pasageri din Europa
Aeroportul Otopeni a înregistrat în august a patra creştere a numărului de pasageri din Europa

În 2015, aeroportul Henri Coandă a înregistrat un trafic de 9,3 milioane de pasageri.

"La categoria aeroporturilor cu 5 -10 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coandă, care a avut o creștere de 17% a traficului aerian, a ocupat al patrulea loc, după aeroporturile Berlin Schoenefeld, Larnaca (Cipru) și Tenerife, fiind urmat de aeroportul Faro (Portugalia)", se arată în comunicat.

La categoaria aeroporturilor mici, cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an, cea mai mare creștere din Europa a fost înregistrată de aeroportul din Oradea, urmat de aeroporturile din Palanga (Lituania), Harkov (Ucraina) și aeroportul Băneasa.

"Compania Națională Aeroporturi București a înregistrat, în primele opt luni ale anului 2016, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 7.141.740 pasageri și 79.660 mișcări de aeronave (aterizări și decolări)", a mai precizat compania.

Creșterea rapidă a traficului pe cel mai mare aeroport al țării a generat și nemulțumiri în ultimele luni, din cauza aglomerației exagerate.

Din 9 septembrie, Compania Națională Aeroporturi București a deschis încă două ghișee pentru polițiștii de frontieră, respectiv patru posturi de control al documentelor, pe fluxul de plecări.

Noile măsuri vin în sprijinul activității Poliției de Frontieră, care se confruntă cu aglomerarea punctelor de control, la orele de vârf ale traficului aerian, potrivit CNAB.

Etichete: aeroport Otopeni, pasageri aeroport otopeni

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE