Afacerea de un milion de euro din Casa PoporuluiAfaceri de milioane de euro se desfăţoara sub nasul parlamentarilor. Cand aleşii nu sunt la lucru, sălile lor sunt închiriate de administratorii Casei Poporului pentru receptii, congrese şi petreceri private.

Inchirierea salilor din Casa Poporului aduce anual si un milion de euro
Închirierea sălilor din Casa Poporului aduce anual şi un milion de euro

Peste un milion de euro se strang anual la bugetul institutiei. "Nu e nimic neobisnuit. Si eu am facut un Craciun in cladirea unui parlament din Europa", spune presedintele deputatilor, Valeriu Zgonea, potrivit stirileprotv.ro.

Cateva sute de norocosi isi vor incepe anul nou intr-o atmosfera care ar trebui sa aminteasca de America anilor '20. Marele Gatsby este tema revelionului organizat in doua dintre salile Parlamentului. In aceste spatii somptuoase cu tavane poleite si candelabre din cristal, se organizeaza an de an si deja celebrul bal vienez. Pentru rezervarea acestor spatii partidele politice si parlamentarii au prioritate si beneficiaza de reduceri de pret.

Salile Palatului Parlamentului sunt cel mai adesea inchiriate tot de politicieni. Le folosesc la congrese sau la alte reuniuni de partid. Acest spatiu costa pe zi intre 3.500 si 4000 de euro.

Cele mai scumpe sunt si cele mai frumoase. Cu ornamente bogate, marmura de Ruschita, lemn de cires si draperii din brocart brodate in aur, saloanele au insa si un mare dezavantaj. Pe invitati, chiar si pe cei care vin la reuniuni importante, ii fura peisajul si intarzie indelung la poza. Oaspetii evenimentelor trebuie sa plateasca daca vor si alte servicii pentru sonorizare, traducere, microfoane, fotolii sau mese in plus. Peste 2,2 milioane de lei au strans administratorii Palatului Parlamentului din aceste inchirieri in primele 10 luni ale anului. Tot in bugetul lor au intrat si banii incasati de la turistii veniti in vizita.

"Aceste resurse financiare ne permit noua ca in anumite zone in care ar trebui sa cumparam echipamente noi, sa intretinem aceste sali sa putem sa deblocam, sa scoatem presiunea de pe bugetul de stat. Eu am fost la receptii si la baluri, chiar am fost si la un Craciun intr-un alt Parlament din Europa. Pana la urma, incercam sa nu cheltuim resursele aici", spune Valeriu Zgonea, presedinte Camera Deputatilor.

Etichete: casa poporului, chirie, inchiriat, Palatul Parlamentului, parlamentari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h