Afaceri in alimentatia publica



Alimentatia publica alaturi de transport si cazare, constituie componente importante ale activitatii din domeniul turismului, incadrandu-se structural in categoria serviciilor de baza. Sectorul de alimentatie publica este un sector aproape prin excelenta privat, bine organizat, manifestandu-se o diversificare accentuata a profilarii unitatilor, in functie de categoria de incadrare, de preturile practicate, de amplasarea unitatilor si de dimensiunea acestora.

Alimentatia publica manifesta si in tara noastra importante modificari, atat cantitative cat si calitative, tendinte ce se vor mentine si in viitor. Din punct de vedere cantitativ, exista certitudinea unei cresteri semnificative a volumului activitatii, datorata in mare parte sporirii cererii rezidentilor, dar si intensificarii circulatiei turistice. In ceea ce priveste calitatea, antreprenorii activi in alimentatia publica doresc si urmaresc adaptarea permanenta la exigentele cererii prin modernizarea si perfectionarea productiei precum si prin imbunatatirea si diversificarea formelor de comercializare si servire.

In conformitate cu normele existente, in Romania, pot functiona urmatoarele tipuri de unitati de alimentatie publica:

  1. Restaurantul: restaurantul classic, restaurantul specializat (restaurant pescaresc, restaurant vanatoresc, rotiserie, zahana, restaurant dietetic, restaurant lacto-vegetarian si restaurant cu pensiune), restaurantul cu specific (crama, restaurantul cu specific local, restaurantul cu specific national si restaurantul cu program artistic), braserie, berarie si gradina de vara;
  2. Barul: bar de noapte, bar de zi, cafenea, disco-bar si bufet-bar;
  3. Fast-food-ul: restaurantul cu autoservire, pizzerie, snack-bar, bufet tip expres;
  4. Unitatile de alimentatie publica de incinta: cantina si bufetul de incinta;
  5. Cofetaria;
  6. Patiseria, placintaria, simingeria, covrigaria.

SDS Group este companie cu o experienta de peste 20 de ani in importul si distributia de echipamente HoReCa, reprezentand in Romania producatori europeni consacrati (Electrolux Professional, Zanussi Professional, Santos, etc.). Echipa SDS Group va pune la dispozitie o gama variata de utilaje si servicii (proiectarea fluxului tehnologic, livrarea si montajul utilajelor, instruirea personalului ce va utiliza utilajele si service in garantie si post-garantie). In lista de mai jos gasiti categoriile de echipamente pe care compania SDS Group vi le ofera:

  1. Pentru restaurant: echipamente pentru bucatarie calda, cuptoare gastronomice, echipamente frigorifice, echipamente pentru procesare dinamica, masini de spalat vase, echipamente de ventilatie, echipamente neutre si accesorii;
  2. Pentru bar: echipamente pentru bar, espressoare cafea, vitrine frigorifice, precum si baruri complete;
  3. Pentru fast-food: echipamente pentru autoservire, echipamente pentru pizzerie (cuptoare pizza, malaxoare aluat, formatoare pizza, echipamente frigorifice, vitrine de expunere si accesorii), echipamente pentru snack-bar (Panini grill, echipamente calde, rotisoare, echipamente pentru procesare dinamica, vitrine);
  4. Pentru unitatile de alimentatie publica de incinta: echipamente pentru bucataria calda, cuptoare gastronomice, echipamente frigorifice, echipamente pentru procesare dinamica, masini de spalat vase, echipamente de ventilatie, echipamente neutre, echipamente de autoservire si accesorii;
  5. Pentru cofetarie: cuptoare, malaxoare aluat, mixere planetare, masini de foietaj, echipamente frigorifice, masini de spalat tavi, vitrine de prezentare, cuocicrema, masini de injectat umpluturi, masini de glazurat, dozatoare de gelatina, masini pentru pulverizarea ciocolatei, masini pentru facut forme pentru tarte, masini de macinat nuci, alune, aparate waffe si accesorii;
  6. Pentru patisserie, placintarie, simingerie, covrigarie: cuptoare, malaxoare, mixere planetare, masini de foietaj, echipamente frigorifice, cernatoare faina, masini de facut grisine, oparitoare.

Intreprinzatorii din domeniul serviciilor de alimentatie publica sunt permanent preocupati de dezvoltarea cantitativ-calitativa a acestuia si cauta sa raspunda atat nevoilor rezidente cat si nevoilor de hrana turistice.  Dezvoltarea si perfectionarea activitatii de alimentatie publica constituie una dintre coordonatele esentiale ale prezentului si viitorului, conturandu-se intr-o preocupare permanenta a agentilor economici din sfera comertului si turismului de pretutindeni si a institutiilor ce vegheaza asupra acestui sector de activitate.

0/1 COMENTARII
Cris
29 Apr 07:46
+0
VOTURI
-0
Mai dar de cand apar in acest tabloid infect, articole comerciale cu caracter de reclama? Parca era interzis prin lege sa faci reclama neautorizata intr-un tabloid mentionand in clar firma, brandul, avantajele, etc.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE