Cum îi sporeşte Chiliman câştigurile penalului Walter, anul acesta, din curăţenia Sectorului 1Primăria Sectorului 1 intenţionează să aloce 150 milioane de lei (peste 33 milioane euro), în acest an, pentru serviciile de salubritate, conform proiectului de buget din 2013. Astfel, suma ar urma să intre în conturile firmei Romprest a controversatului Florian Walter, responsabilă de curăţenia din Sectorul 1, în ciuda faptului că există o decizie a Curții de Apel București care dispune încetarea contractului cadru de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare, la cererea Consiliului Concurenței din cauza mai multor nereguli. 

Chiliman, la volanul unei masini Romprest
Chiliman, la volanul unei mașini Romprest

Potrivit proiectului de buget pe 2013, administraţia condusă de liberalul Andrei Chiliman intenţionează să aloce 150 milioane de lei pentru salubrizarea Sectorului 1. Suma din acest an depăşeşte valoarea de anul trecut cu 15 milioane de lei, în 2012 s-au alocat pentru acelaşi serviciu 135 milioane lei, după cum B365.RO a scris aici. În aceste condiţii, calculând pe metrul pătrat salubrizat, primarul Chiliman plătește de două ori mai mult decât colegul său de la Sectorul 4, Cristian Popescu Piedone, spre exemplu. 

Prin comparaţie, în 2009 şi 2010, pentru curăţenia Sectorului 1 au fost bugetaţi câte aproape 105 milioane lei, respectiv 120 milioane lei, iar în 2011 suma este comparabilă cu cea din 2013. 

În prezent, salubrizarea din Sectorul 1 este dată de edilul Chiliman firmei Romprest pe o perioadă de 25 de ani, începând cu 2008, contra unei sume fabuloase - 550 milioane euro. Cu toate că e vorba de foarte mulţi bani, activitatea de curățenie efectuată de Romprest va fi auditată de-abia după 15 ani de desfășurare a contractului: "După o perioadă de 15 ani de derulare a contractului, se va organiza un audit al calității prestației serviciilor de salubrizare de către un auditor selectat de Autoritatea Contractantă prin licitație internațională", se menţionează într-un răspuns dat de Primăria Sectorului 1 la solicitarea B365.RO. 

Primarul Chiliman umflă conturile Romprest în ciuda faptului că există o decizie a Curții de Apel București dată în urmă cu aproape un an jumătate care dispune  încetarea contractului cadru de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare încheiat pentru Sectorul 1, la cererea Consiliului Concurenței care a acuzat durata excesivă a contractului şi faptul că a fost prelungit doar prin acte adiţionale, fără licitaţie publică.

Cine este penalul Florian Walter cu care face afaceri primarul Chiliman

Pe lângă salubrizare, Chiliman i-a asigurat lui Florian Walter şi câştigurile din ridicările de maşini. Astfel, firma CFR Transauto SA a primit, în 2009, contractul de concesionare a serviciului de ridicare a mașinilor parcate ilegal. Și acest contract a fost încheiat pe o durată deosebit de lungă, de zece ani. Timp de doi ani, familia lui Walter a beneficiat de cel mai bănos contract de ridicare a mașinilor, din țară, sumele încasate fiind și de trei ori mai mari decât cele încasate, de exemplu, în Sectorul 2. Din 2011 însă, taxele de ridicări auto au fost reduse cu 60%. 

Cu un trecut destul de dubios, ce cuprinde şi stagii de puşcărie în Austria, Florian Walter este acuzat de DIICOT de un prejudiciu de 11 milioane de euro adus echipei Universitatea Cluj, în urma unor transferuri ilegale de fotbaliști. 

Florian Walter a mai avut probleme şi cu procurorii DNA, după ce a cerut returnarea TVA-ului în cuantum de 1,3 milioane de lei, după o tranzacţie suspectă, prin care Universitatea Cluj a vândut un milion de pixuri unei firme aflată în insolvenţă, din judeţul Olt. Tot el a fost nevoit să îşi schimbe numele din Buşcă în Walter din cauza petelor din cazier, care îl împiedicau să participe la o licitaţie organizată de armata americană, precum salubritatea bazei militare de pe aeroportul Kogălniceanu. Walter este cel care l-a scos din ţară pe Mihai Necolaiciuc, fostul şef al CFR, urmărit internaţional şi apoi condamnat pentru fapte de corupţie.

Florian Walter este apropiat de fostul ministrul PSD al Transporturilor, Miron Mitrea, care i-a botezat o fetiţă, însă a fost asociat şi cu deputatul PSD Mihai Sireteanu. Florian Walter-Buşcă a fost el însuşi consilier local PSD în Bucureşti, dar şi asociat în firma de pază Beretta cu Marian Măgureanu, fiul fostului director al SRI, Virgil Măgureanu. Însă trecutul tenebros al afaceristului ascunde şi o perioadă în care a trecut prin puşcăriile din Austria, în 1997, când a fost prins că transporta spre Italia oameni care munceau la negru. 

Etichete: Andrei Chiliman, Florian Walter, realitatea, Romprest

0/1 COMENTARII
vlad
08 apr 09:42
+0
VOTURI
-0
votati-l in continuare fratilor!! ca face bine sectorului!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE