Afirmațiile colonelului STS, Ştefan Enache, despre cazul Colectiv, FALSEProcurorii care ancheteauă cazul Colectiv au verificat afirmațiile făcute de colonelul STS Ștefan Enache, reținut pentru trafic de influență. Acesta a precizat, într-o discuție telefonică interceptată, că incendiul ar fi fost provocat, iar de acest lucru ar fi știut inclusiv ministrul de atunci Gabriel Oprea.

Afirmatiile colonelului STS, Stefan Enache, despre cazul Colectiv, FALSE (Foto spynews.ro)
Afirmațiile colonelului STS, Ştefan Enache, despre cazul Colectiv, FALSE (Foto spynews.ro)

Procurorii au verificat, astfel, afirmațiile lui Ștefan Enache și au constatat că acestea sunt false, susținând că el doar a încercat să-și creeze imaginea unui personaj influent, cu acces la informații secrete, scrie Știri pe Surse.

Colonelul STS Ștefan Enache a fost interceptat de oamenii legii când discuta cu un politician despre incendiul de la Colectiv:

Ștefan Enache: Se știa, mă! Știa șeful din minister...și Oprea...Păi dacă și-au dat sms-uri "nu vii în seara asta în club!", unii...Și eu am prieteni care au fost specializați pe explozibili și arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mama și tata. Deci americanii au mama, îi spune bombe mamă, israelienii le spun, rușii tata și israelienii au o combinație de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor...

Politician: I-a stropit, i-a...?

Ștefan Enache: Ce vorbești...Și gazul ăla dezvolta 2.000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat, a creat vid în momentul în care a coborât, oxigen.

Și fostul președinte Traian Băsescu a făcut afirmații cu subînțeles legate de incendiul de la Colectiv. Băsescu s-a declarat, duminică, îngrijorat de întârzierea expertizei privind cauzele incendiului din clubul Colectiv, afirmând că experţii de la Petroşani ştiu probabil deja care sunt elementele care nu corespund versiunii vehiculate până în prezent despre eveniment.

''Dacă mă îngrijorează ceva este întârzierea expertizei făcute la Petroşani (referitoare la incendiul de la Colectiv –n.r.). Ceva nu se leagă în ceea ce priveşte întârzierea în prezentarea rezulatelor expertizei făcute la Petroşani. Ceva nu este în regulă. Probabil rezultatele expertizei nu duc la toate concluziile acreditate până acum, nu neapărat la viteza de propagare a incendiului, ci la substanţele care au rezultat din acest incendiu. Este o părere'', a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu într-o emisiune televizată.

El a afirmat că se tergiversează prezentarea raportului final privind incendiul din clubul Colectiv, precizând că, personal, a mai văzut ''expertize între două ape''.

''Au murit 63 de oameni. Avem o expertiză care a început acum o lună şi totuşi se tergiversează un raport final. (...) Eu am mai văzut expertize între două ape. (...) Cred că ceva nu se leagă. (...) să nu apară expertiză după ce s-au făcut toate probele, am fost asiguraţi public că s-a făcut o simulare nu chiar la dimensiuni, dar utilizând aceleaşi materiale... Îmi vine foarte greu să cred că această expertiză este permis să fie amânată'', a subliniat fostul şef de stat.

Băsescu a criticat declaraţia făcută de directorul Institutului de la Petroşani, potrivit căruia expertiza va fi prezentată în luna februarie.

Etichete: #Colectiv, afirmatii STS false, incendiu colectiv, incendiu provocat, stefan enache

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE