A fost descoperită o nouă specie de mamifer: șobolanul cu nasul platOameni de știință din mai multe țări care desfășoară cercetări în Indonezia au descoperit o nouă specie de mamifer pe care au numit-o 'șobolan cu nasul plat', datorită caracteristicilor sale nemaivăzute înainte, informează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Șobolanul cu nasul plat
Șobolanul cu nasul plat

Această creatură a fost descoperită într-o regiune izolată de munte de pe insula Sulawesi, din centrul Indoneziei, a declarat muzeul australian Victoria, ai cărui cercetători au făcut parte din echipa internațională care a participat la această descoperire.

Șobolanii, al căror nume științific este 'Hyorhinomys stuempkei', are caracteristici care nu au mai fost observate niciodată până acum de știință, a mai spus muzeul într-o declarație dată publicității marți.

Aceasta descoperire a fost făcută de o echipă de oameni de știință din Indonezia, Australia și Statele Unite ale Americii.

În plus față de nasul roz plat dotat cu nări cu formă similară celor ale unui porc, animalul mai are urechile mari, o gură mică și dinți lungi în față, potrivit aceleiași surse.

Din fotografii reiese că mamiferul pare să aibă mărimea unui șobolan.

"Sunt mereu uimit de faptul de a putea merge în pădure și a găsi o nouă specie de mamifer atât de diferit de alte specii de referință din știință", a spus Kevin Rowe, cercetător la muzeul Victoria care a participat la cercetare.

Noul mamifer descoperit este carnivor și, probabil, se hrănește în special cu râme și larve de insecte.

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE