Agent de penitenciar prins după ce a cerut 1.000 euro mită pentru o ÎNVOIRE de PAŞTE a unui DEŢINUTUn agent şef de la Penitenciarul Târgu Jiu a fost prins în flagrant după ce ar fi pretins 1.000 de euro de la un deţinut astfel încât să-i aprobe o învoire în perioada Sărbătorilor Pascale, anunţă Direcţia Generală Anticorupţie.

Agent de penitenciar prins dupa ce a cerut mita unui detinut
Agent de penitenciar prins după ce a cerut mită unui deţinut

Reprezentanţii DGA au anunţat că, joi, au prins în flagrant un agent şef de la Penitenciarul din Târgu Jiu imediat după ce acesta primise suma de 500 de euro şi mai multe bunuri de la apropaitul unui bărbat, care era încarcerat, astfel încât să întocmească documente pentru aprobarea unei învoiri în perioada Sărbătorilor de Paşte, se arată într-un comunicat.

"Din probele administrate a reieşit faptul că, în cursul lunii aprilie 2016, inculpatul D.I.D. a promis deţinutului M.D.D., dar şi inculpatului S.T.D., sprijin pentru acordarea unei învoiri lui M.D.D. în perioada Sărbătorilor Pascale. În acest scop a pretins suma de 1000 euro, stabilind ca aceasta să fie remisă prin intermediul inculpatului S.T.D. La data de 28.04.2016, inculpatul S.T.D. s-a întâlnit cu D.I.D. pentru a-i remite, în scopul menţionat anterior, o sumă de bani. Imediat, s-a procedat la constatarea în flagrant a infracţiunilor de corupţie", mai spune Direcţia Generală Anticorupţie.

Agentul şef şi apropiatul deţinutului au fost reţinuţi pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului Tribunalului Vâlcea sub acuzaţiile de luare şi dare de mită. Deţinutul care era dispus să plătească pentru a merge acasă de Paşte a fost şi el pus sub urmărire penală.

Etichete: Agent de penitenciar, Agent de penitenciar prins, DGA, Directia Generala Anticoruptie, invoire paste, mita penitenciar, paste 2016, penitenciar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h