Agenţii economici vor DONA alimentele aproape de expirare. Amenzile se ridică până la 10.000 de leiCamera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede combaterea risipei alimentare, prin donarea, de către agenţii comerciali, a alimentelor care se apropie de termenul de expirare, nerespectarea prevederilor putând duce la sancţiuni de până la 10.000 de lei.

Agentii economici vor DONA alimentele aproape de expirare
Agenţii economici vor DONA alimentele aproape de expirare

Propunerea legislativă prevede că alimentele vor fi donate către fundaţii, ONG-uri, cămine de bătrâni, orfelinate sau spitale, în baza unui contract semnat între agenţii comerciali şi personale juridice respective, notează zf.ro.

Încălcarea prevederilor prezentei legi ar urma să fie sancţionată cu amenzi contravenţionale cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Potrivit expunerii de motive, datele statistice estimează la nivelul Uniunii Europene, între 2012 şi 2014, totalul alimentelor irosite sau risipite, pe lanţul producţie - consumatorul final, este între 82 şi 114 milioane de tone anual.

Etichete: alimente donate, alimente expirate, amenzi agenti economici, proiect camera deputatilor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE