Aglomeraţie pe DN1, la intrarea în Comarnic şi BuşteniTraficul pe DN1 este îngreunat, vineri, la intrarea în Comarnic şi Buşteni. Şoferii sunt sfătuiţi să folosească rute alternative.

Aglomeratie pe DN1, la intrarea in Comarnic si Busteni
Aglomeraţie pe DN1, la intrarea în Comarnic şi Buşteni
Foto: romaniatv.net

Centrul INFOTRAFIC a anunţat că, la ora 13:45, traficul rutier era intens pe DN1 Ploiești – Brașov, în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei. La intrarea în Comarnic și la intrarea în Buşteni, pe sensul de urcare, se circulă în coloană, însă autovehiculele sunt în mişcare.

Potrivit politistilor, problemele de fluență de pe tronsonul Ploiești – Brașov al DN1 se datorează și diminuării capacității de circulație a DN1, ca urmare a trecerii de la două, la o bandă de circulaţie, de la intrarea în localitatea Comarnic, pe sensul de mers către Braşov.

Pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN1, care se formează, de obicei, la sfârșit de săptămână, pot fi utilizate următoarele variante alternative:

- către Braşov: A3 București – Ploiești, DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele;

- către Sinaia: DN7 Bucureşti – Bâldana, DN 71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia.

În zona Bran – Moeciu se poate ajunge pe A1 Bucureşti – Piteşti, DN73 Piteşti – Braşov, mult mai ușor decât pe traseul DN7 Bucureşti – Bâldana, DN71 Bâldana – Târgovişte, DN72A Târgovişte - Valea Mare-Pravăţ și DN73 Valea Mare-Pravăţ – Braşov, cu precizarea că, deși această rută trece prin multe localităţi în care limita maximă de viteză este de 50 km/h, se merge constant, fără probleme deosebite de fluență (spre deosebire de tronsonul Comarnic – Brașov al DN1).

Pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti circulaţia se desfăşoară fără probleme.

Autostrada A1 poate prelua fără probleme valorile mari de trafic, singura zonă în care se pot forma coloane, în a adoua parte a zilei, este la ieşirea din Bucureşti, pe Bulevardul Iuliu Maniu şi pe strada Valea Cascadelor.

Etichete: aglomeraţie, DN1, Valea Prahovei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE