Ajutoare pentru cei patru copii rămași orfani după ce mama lor a murit în incendiul de la ColectivCei patru minori rămași orfani după decesul mamei lor în tragedia de vineri seară de la Clubul Colectiv vor fi preluați în îngrijire de către mătușa acestora. De asemenea, fiecare copil va primi câte 600 de lei/lună ca urmare stabilirii măsurii de protecție socială, a informat, duminică, într-un comunicat de presă, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Ajutoare pentru cei patru copii ramasi orfani dupa ce mama lor a murit in incendiul de la Colectiv
Ajutoare pentru cei patru copii rămași orfani după ce mama lor a murit în incendiul de la Colectiv

"În urma anchetei sociale desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și de Direcția de Asistență Socială a Sectorului 3 în cazul celor patru copii minori rămași orfani după tragedia de vineri, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice anunță următoarele măsuri: măsura plasamentului celor patru minori. Aceștia vor fi preluați în îngrijire de către mătușa lor; acordarea a 600 lei lunar pentru fiecare copil, ca urmare a stabilirii măsurii de protecție specială; acordarea unui ajutor de urgență familiei, în cuantum de 5.000 lei de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice", conform sursei citate

De asemenea, ministerul a anunţat că instituțiile și autoritățile cu atribuții vor acorda în continuare asistență și sprijin celor patru copii minori, precum și surorii acestora, care a depășit vârsta majoratului.

Presa a relatat faptul că o femeie de serviciu, în vârstă de 38 de ani, care lucra 'la negru' în clubul Colectiv, se numără printre cele 29 de victime ale incendiului.

"Fără forme legale lucra. Nu a fost tura ei, dar o colegă a rugat-o să vină în locul ei, pentru că ea se simțea foarte rău. Avea cinci copii și un tată paralizat. Ea îi îngrijea pe toți. De nevoie trebuia să muncească", a declarat o apropiată a femeii de serviciu, în fața Institutului Național de Medicină Legală, citată de Agerpres.

Etichete: colectiv, incendiu, Ministerul Muncii, orfan

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE