"Ajutor" de 1.000.000 de lei la biserică, de la Primarul NegoiţăPrimarul Liviu Negoita a aprobat alocarea sumei de 1.000.000 de lei pentru Biserica Sfanta Vineri - Herasca
Primarul Liviu Negoiţă a aprobat alocarea sumei de 1.000.000 de lei pentru Biserica Sfânta Vineri - Herasca

Cererea de finanţare a fost solicitată de Parohia Sfânta Vineri - Herasca, alături de Arhiepiescopia Bucureştilor, pentru continuarea lucrărilor la Biserica Sfânta Vineri - Herasca, precizând că lăcaşul de cult a fost demolat abuziv de regimul comunist în perioada 15-19 iunie 1987.

"Restul de executat până la sfârşitul anului 2012 este reprezentat de finalizarea lucrărilor de construire a lăcaşului de cult, respectiv finalizarea turlelor, construcţia şi montarea acoperişului, executarea instalaţiilor termice, sanitare şi electrice şi proiectarea finisajelor interioare şi exterioare", se menţionează în raportul de specialitate întocmit de administraţia locală. Documentul specifică faptul că valoarea totală a lucrărilor menţionate se ridică la 1.330.570 de lei, conform devizelor de specialitate înaintate de conducerea Parohiei Bisericii Sfânta Vineri - Herasca.

În total, costurile de construcţie a lăcaşului de cult sunt estimate la suma de trei milioane de euro, lucrările fiind demarate în anul 2008 cu sprijinul financiar al credincioşilor, după cum susţine conducerea bisericii.

"Ştim că a strânge cele trei milioane de euro, valoarea estimată a lucrărilor, va fi un lucru extrem de dificil, dar avem credinţa că prin oameni cu bunăvoinţă şi înţelegere ca Domnia Voastră, vom putea continua lucrările de construire a bisericii. Vă rugăm să binevoiţi a ne acorda un ajutor în sumă de 1.000.000 de lei pentru a termina lucrările la roşu ale bisericii Sfânta Vineri - Herasca", l-a sensibilizat Gheorghe Bogdan, parohul bisericii pe primarul Negoiţă.

5,4 milioane de lei de la Negoiţă pentru biserici, în 2011

Edilul Sectorului 3, democrat liberalul Liviu Negoiţă, a alocat în ultimul an ajutoare financiare pentru biserici de încă 5,4 milioane de lei. Astfel, 400.000 de lei au fost direcţionaţi din bugetul local pentru Biserica Sfinţii Doctori Cosma şi Damian pentru realizarea picturilor din interiorului capelei Spitalului de Boli Infecţioase “Dr. Victor Babeş”. Lucrările au constat, printre altele, în îmbrăcarea iconostasului cu foiţă de aur de 22 K, produsă “obligatoriu” în Germania, dar şi poleirea cu aur a peretului de icoane.

Tot anul trecut, primarul Negoiţă a contribuit cu 5 milioane de lei şi la continuarea lucrărilor Catedralei Mântuirii Neamului. În solicitarea formulată de Patriarhia Română, patriarhul Daniel cerea Primăriei Sectorului 3 să contribuie cu aproximativ 120 milioane lei pentru lucrările de infrastructură la subsolurile Catedralei. Suma solicitată de Patriarhie echivala însă 20% din tot bugetul pe anul 2011 al administraţiei Sectorului 3.

Catedrala Neamului impresionează prin grandoare toată lumea ortodoxă, cel mai înalt punct al lăcaşului de cult fiind situat la 100 de metri deasupra pământului, ceea ce ar putea corespunde etajului 30 al unui bloc zgârie-nori.

Etichete: bani biserici, Liviu Negoiţă, Sectorul 3

0/0 COMENTARII
oitza
10 Jun 00:23
+0
VOTURI
-0

Ar trebui sa va obisnuiti cu ideea ca de azi Liviu Negoita nu mai este primar.

Ponta si PSD implicati in celebrul caz Panait
08 Jun 21:01
+0
VOTURI
-0

Parchetul General a dat o solutie de neincepere a urmaririi penale in dosarul deschis dupa moartea magistratului, la comanda PSD. Ponta, era coleg cu Panait… si complice cu: Adrian NASTASE si Ovidiu TENDER. Vorbim de dosarul nr. 177/P/2002, al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica. Obiectul acestuia este „Moartea violenta a procurorului Cristian Panait. Inculpat: Ponta Viorel Victor”. Dosarul a fost tinut timp de noua ani “la secret”

Ponta si PSD implicati in celebrul caz Panait
08 Jun 21:01
+0
VOTURI
-0

Tanarul procuror a luat decizia sa-si ia viata, dupa ce asupra lui s-au facut presiuni infernale de catre sefii ierarhici, pentru ca el sa-l inculpe pe procurorul oradean Alexandru Lele, care a tulburat interesele mafiei politico-judiciare ale regimului PSD din acele zile. De atunci, numele de Panait a fost asociat cu un model de independenta reala a unui magistrat.

light
08 Jun 20:32
+0
VOTURI
-0

Deja a inceput cu ce stie el mai bine , cu minciunile , nu e de mirare sa pice cat mai rpd de la guvernare…….Educatia politica care o are Ponta , de la un mare comunist , o sa dezmebreze tot ce fostu guvern a incercat sa faca.

verde
08 Jun 20:30
+0
VOTURI
-0

Ponta deja a dat cu dreptu in stangu , nu ma asteptam la prea multe din partea lui ….a crezut ca daca vine la guvernare o sa faca din cal bici…..Nu stiu ce cauta acolo ca nu are nici o treaba.

Dum
08 Jun 15:22
+0
VOTURI
-0

Cum isi permite asta sa-mi cheltuie banii fara sa ma si intrebe ?

Sectorul ala are cu totul alte nevoi. Si nu putine !

Mare magar !

ovidiu
08 Jun 14:54
+0
VOTURI
-0

Observ ca sectorul 3 este mereu primul, observ ca in sectorul 3 se munceste mereu, observ ca sectorul 3 se ocupa de problemele cetatenilor care locuiesc in acest sector! Imi place acest sector, este sectorul care se misca cel mai bine, care are tot ce-i trebuie si in care iti este drag sa locuiesti sau macar sa treci prin el!!

david
08 Jun 14:54
+0
VOTURI
-0

Sectorul 3 este sectorul care a progresat cel mai mult in ultimii ani, Liviu Negoita se ocupa mereu de cele mai mari probleme ale locuitorilor acestui sector! Iar problemele cele mai mari cu care se confrunta celelalte sectoare, in sectorul 3 au fost rezolvate de mult..! Cei care locuiesc in acest sector sunt norocosi ca au un primar precum Liviu Negoita! Iar gestul lui de a da bani bisericii este unul de admirat!!

iulia
08 Jun 14:52
+0
VOTURI
-0

Este un lucru de admirat din partea lui Liviu Negoita! Spre deosebire de candidatul USL al sectorului 3 (Robert Negoita) care da banii pe prostituate, pe fete minore, Liviu Negoita da bani pentru lacasele de cult! Acesta este un gest frumos si de admirat!

Boris
08 Jun 14:49
+0
VOTURI
-0

Este un gest uman, un gest in care arata ca respecta pe cei credinciosi. Foarte rar am auzit ca un primar sa dea bani si pentru asa ceva, dupa cum stim, cam toti primarii se uita sa dea banii in tot felul de aranjamente, adica, asflatari, licitatii ascunse, ca banii sa le intre in conturile firmelor lor - capusa. Felicitari si succes primarului Liviu Negoita si sper din tot sufletul ca locuitorii sectorului 3 sa nu voteze pe PEDOFILUL SI PENALUL ROBERT NEGOITA, care din ultimele declarati are datorii la stat de peste 47 mil Euro, deasta doreste cu atata incrancenare sa devina primar, sa scape si sa fure din bugetul primariei pentru a-si salva afaceriile ilicite.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE