Al doilea nod rutier de pe autostrada București-Ploiești, deschis circulației sâmbătăSâmbătă a fost deschis circulației un nou nod rutier de pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti.

Al doilea nod rutier de pe autostrada Bucuresti-Ploiesti, deschis circulatiei sambata
Al doilea nod rutier de pe autostrada București-Ploiești, deschis circulației sâmbătă
Foto: realitatea.net

Începând din acest week-end, a fost deschis circulaţiei un nou nod rutier pe autostrada A 3 Bucureşti-Ploieşti, acesta fiind construit în judeţul Prahova, în localitatea Gherghiţa, la kilometrul 14+364 metri, la intersecţia cu drumul judeţean 100B, informează mediafax.ro.

Acesta este al doilea nod rutier de pe A 3 Bucureşti-Ploieşti, după cel de la Snagov.

Conform datelor furnizate de Consiliul Judeţean Prahova, amenajarea nodului rutier de la Gherghiţa a costat 13.903.738 lei, din această sumă 8.482.943 lei fiind alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, restul de 5.420.795 lei fiind asigurat din bugetul Consiliului Judeţean Prahova.

Nodul rutier leagă A 3 de pasajul existent de pe DJ 100B prin patru bretele de acces, cu o lungime de 2,3 kilometri şi o lăţime de patru metri, precum şi două sensuri giratorii.

Construcţia include benzi de accelerare/decelerare pentru accesul în autostradă, precum şi 172 de stâlpi de iluminat.

Pentru construcţia pasajului a fost nevoie de exproprierea a aproximativ 15 hectare de teren pentru cauză de utilitate publică, plăţile fiind în valoare totală de 1,2 milioane de lei.

Etichete: autostradă, bucuresti ploiesti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE