Al treilea caz de infectare cu virusul Zika în RomâniaAl treilea caz de infectare cu virusul Zika a fost confirmat în România, la un bărbat de 36 de ani care locuieşte în Cluj-Napoca şi a călătorit în Republica Dominicană, în perioada 6 - 13 iulie, apoi a mers în SUA, iar în 21 iulie a revenit în ţară.

Al treilea caz de infectare cu virusul Zika in Romania
Al treilea caz de infectare cu virusul Zika în România

Ministerul Sănătăţii a primit miercuri confirmarea existenţei celui de-al treilea caz de infectare cu virus Zika în România.

Bărbatul infectat a călătorit în Republica Dominicană, zonă activă de transmitere a virusului Zika, în perioada 6 - 13 iulie, apoi a fost într-un sejur în SUA, în perioada 13 - 20 iulie. Acesta a revenit în România în 21 iulie, iar o zi mai târziu a mers la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca cu simptome de febră şi erupţie tegumentară generalizată, potrivit news.ro.

În 25 iulie, probele prelevate de la pacient au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino, iar pe 27 iulie rezultatele au dovedit prezenţa virusului Zika.

"Bărbatul este în afara oricărui pericol şi respectă recomandările făcute de medici şi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj", a precizat Ministerul Sănătăţii.

O campanie de tratamente anti-ţânţari a avut loc în Cluj-Napoca săptămâna trecută.

Ministerul Sănătăţii apreciază în continuare riscul de transmitere a virusului în România la un nivel minim.

Etichete: caz zika romania, roman infectat zika, virus zika, Zika

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE