Al treilea CUTREMUR în România, miercuri seară. Ce magnitudine a avutMiercuri seară, la ora locală 20,00, în județul Vrancea, zona seismică Vrancea, a fost înregistrat al treilea cutremur de astăzi, anunţă Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Al treilea CUTREMUR in Romania, miercuri seara. Ce magnitudine a avut (Foto spynews.ro)
Al treilea CUTREMUR în România, miercuri seară. Ce magnitudine a avut (Foto spynews.ro)

Cutremurul din această seară a avut o magnitudine de 3 grade pe scara Richter. Cutremurul de la ora 20,00 s-a produs la o adâncime de 124 kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost: Focșani (30 de kilometri), Mărășești (35 de kilometri), Râmnicu Sărat (47 de kilometri), Adjud (48 de kilometri) și Tecuci (49 de kilometri).

Este al treilea seism care a avut loc miercuri, după cel de 3,1 grade pe Richter, de la ora 14,07, județul Vrancea, și unul de 2,5 grade, la ora 15,08, în județul Mehedinți.

De la începutul anului, în România au mai avut loc 39 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,6 și 4,1 grade pe scara Richter.

În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău, scrie Agerpres. 

Cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Etichete: cutremur, magnitudine, miercuri, richter

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h