ALEGERI 2014. Corlăţean: BEC a refuzat cererea ambasadelor de prelungire a procesului de votareALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a anunțat, duminică seară, că Biroul Electoral Central a refuzat cererea ambasadelor de prelungire a programului de votare.

Titus Corlatean: Creste numarul cabinelor de vot, stampilelor si a numarului de membri din comisii
Titus Corlățean: Crește numărul cabinelor de vot, ștampilelor și a numărului de membri din comisii
Foto: realitatea.net

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "Au fost câteva solicitări de la unele ambasade, inclusiv cea de la Londra de prelungire a programului de votare. BEC, în baza legii a decis că nu se va prelungi și noi am luat act de această decizie. E decizia BEC-ului și nu o critic", a afirmat Titus Corlățean, la un post de televiziune, citat de Agerpres.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Mai mult, șeful diplomației a precizat că aglomerația în secțiile din străinătate s-a produs după ce Biroul Electoral Central a hotărât ca declarația pe propria răspundere să poată fi completată doar în secție, iar când s-a renunțat la această decizie, procesul de vot s-a accelerat. Totodată, Corlățean a afirmat că o situație similară cu cele de la Paris și Londra a fost și la Munchen.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "BEC-ul a constatat că sunt probleme de afluență și a luat această decizie de a se completa această declarație mai la liber, așa, în afara ambasadei chiar cu riscuri, atunci s-a produs o accelerare a procedurii de vot. BEC-ul a procedat pe fond corect pentru că a dorit să evite orice formă chiar de fraudare așa cum a fost în 2009. Dar s-a accelerat procedura și aceasta s-a văzut și în Spania, acolo unde s-a încheiat procesul de vot (...) în toate cele 38 de secții de votare — tot atâtea cât s-au organizat și în 2009 — corect, chiar dacă a fost afluență, au votat toți. Singura excepție, din ce mi-a comunicat Ambasada, la Valencia, unde doar 50 de cetățeni, cu părere de rău o spun, nu au putut să voteze, dar în rest au votat toți", a spus Titus Corlățean.

Etichete: alegeri prezidentiale 2014, bec, biroul electoral central, mae, Ministerul de Externe, Titus Corlatean

0/1 COMENTARII
Dumitrache Gabriel Nelu
03 nov 13:52
+0
VOTURI
-0
Pe data de 2 nov am votat , acasa , la sectia de votare de care apartine strada mea ! Intrucat lucrez prin rotatie , 6 sapt in Norvegia cu 2 sapt in Romania , pe data de 16 noiembrie ma voi afla in localitatea Tromso , localitate care se afla la 1200km nord de Oslo , singura localitate in care as putea sa votez ! In aceste conditii ....singura solutie ar fi votul prin corespondenta sau votul electronic , in acest caz SOLICIT INSISTENT sa mi se acorde dreptul legitim de a vota si in turul 2 de scrutin ! Solicit formular pt vot prin corespondenta sau ceva de genul LOG IN pentru vot electronic ! Mentionez ca in cazul in care nu gasiti o solutie normala la aceasta cerere a mea , voi actiona in instanta statul roman pentru incalcarea drepturilor constitutionale , chiar daca va fi nevoie sa apelez la CEDO ! VA multumesc si astept sa dati curs cererii mele !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE