ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Clipuri de informare cu privire la alegerile locale, realizate de AEP VIDEOAutoritatea Electorală Permanentă pune la dispoziție alegătorilor mai multe clipuri video de informare cu privire la scrutinul din 5 iunie. De asemenea, AEP a anunţat că în luna mai au fost acordate partidelor sub formă de subvenţii peste 1,2 milioane lei.

Autoritatea Electorala Permanenta
Autoritatea Electorală Permanentă
Foto: Facebook AEP

Clipurile ilustrează etapele procedurale pe care le presupune exprimarea opțiunii prin vot la alegerile locale din data de 5 iunie, precum și finanțarea campaniilor electorale, în contextul recentelor modificări legislative în domeniu, respectiv al implementării Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. Materialele pot fi vizionate atât pe canalul de Youtube, cât și pe pagina de Facebook a Autorității Electorale Permanente.

 

 

 

 

Potrivit unui comunicat al Autorității Electorale Permanente (AEP), cea mai mare parte a subvenției rezultate în urma aplicării algoritmului de calcul prevăzut la art. 24 din normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale a fost acordată Partidului Național Liberal — 532.453,43 de lei.

Pe următoarea poziție se află Partidul Social Democrat cu o subvenție de 444.599,78 de lei, urmat de Uniunea Națională pentru Progresul României — 207.153,87 de lei, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților — 43.212,57 de lei și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat — 3.744,35 de lei. AEP precizează că acordarea subvenției lunare de la bugetul de stat PNȚCD și UNPR, determinată potrivit algoritmului de repartizare a subvenției prevăzut în Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016, a fost suspendată prin deciziile președintelui și va fi păstrată în sumă de mandat, conform prevederilor art. 24 alin. (5) din Legea nr. 334/2006, republicată.

Etichete: AEP, alegeri bucuresti, ALEGERI BUCUREŞTI 2016, alegeri locale, Autoritatea Electorală Permanentă, bucuresti 2016

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE