ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Nicușor Dan îi dă replica lui Victor PontaALEGERI BUCUREŞTI 2016. Nicusor Dan, candidatul USB la primăria Capitalei, a reacţionat după ce Victor Ponta a spus că va rămâne "la stadiul de ONG-ist critic și vigilent - cea mai mare catastrofa pentru el însuși (și pentru oraș) ar fi să ajungă în poziția în care să și trebuiască să facă ceva".  

Nicusor Dan
Nicuşor Dan

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. "Îmi este greu să accept că eu sau orice alt om de bun-simț din România ar trebui să ia lecții de la un plagiator anchetat pentru fapte de corupție cum este Victor Ponta. Poate că Victor Ponta a uitat că din guvernul lui au făcut parte Gabriel Oprea, Dan Șova, Liviu Dragnea, toți miniștri care au grave probleme cu Justiția. Poate că a uitat că în 2012 a mers mână în mână cu Oprescu, Piedone, Vanghelie, Onțanu, Chiliman, toți primari acuzați că au furat din banii Bucureștiului. Poate că Victor Ponta a uitat cum a încercat să împiedice sute de mii de români să voteze la alegerile din 2014. Poate că Victor Ponta a uitat toate aceste lucruri. Dar eu nu le-am uitat. Și vreau să cred că nici bucureștenii nu le-au uitat. Dacă nici voi nu ați uitat, dați share, să-și aducă aminte și Victor Ponta", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Reacţia sa vine după ce Victor Ponta a comentat pe Facebook prima confruntare electorală dintre candidaţii la Primăria Capitalei, spunând că Nicușor Dan va rămâne "la stadiul de ONG-ist critic și vigilent - cea mai mare catastrofa pentru el însuși (și pentru oraș) ar fi să ajungă în poziția în care să și trebuiască să facă ceva". 

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Pe de altă parte, Nicușor Dan a anunţat că a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului "cu privire la comportamentul discriminatoriu al Televiziunii Române", care nu l-a invitat la emisiunile electorale nici pe el, dar nici pe un alt reprezentant al partidului său.

"Astăzi am sesizat CNA privind discriminarea din situația TVR1, care încalcă prevederile legale privind campania electorală. Televiziunea publică a transmis informații despre timpii de antenă și dezbaterile electorale la 7 zile după începerea campaniei electorale. Campania a început de aproape 2 săptămâni și, până în acest moment, niciun candidat USB nu a primit invitație la dezbaterile electorale organizate de TVR1, în ciuda prevederilor clare în acest sens.
Am solicitat CNA să ia urgent toate măsurile necesare ca TVR1 să respecte legea electorală. Este inadmisibil să duci o politică părtinitoare când ai o lege cât se poate de clară care te obligă la echilibru", a scris candidatul USB pe Facebook.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, nicuşor dan, Victor Ponta

0/5 COMENTARII
karin
18 May 14:05
+0
VOTURI
-0
@vlad- nu ai dreptate. ND nu a actionat in instanta proiectul pasajului Pta. Sudului pentru ca era legal, insa s-a exprimat clar in mass media ca este impotriva construirii acestuia (gaseti pe net!!). Dealtfel, chiar daca nu a actionat in instanta toate proiectele, nevand o baza legala, le-a comentat aprig spunand ca este impotriva construirii lor. Acum, la sfatul unora a inceput sa se mai inmoaie, sa spuna ca mai "lasa" sa treaca proiecte (daca "vrea" muschii lui), ba chiar a venit cu unele propuneri evazive de constructie (sau mai degraba "creare") a unor centre de cercetare sau/si agrement de-a lungul Dambovitei. Nu trebuie sa plecam de la ideea ca ND e singurul om cinstit din Romania si sa-l alegam doar ca sa-i sacnctionam pe cei care au furat. Ne trebuie un om cu proiecte clare care sa accepte ca orasul trebuie sa se modernizeze, care nu se cramponeaza de toate maghernitele, care nu se opune din principiu. Realizarile lui in domeniul matematicii trebuie sa ne lase rece, dar altele, din pacate, nu are. Nici ceilalti nu au, dar macar nu au demonstrat de-a lungul timpului ca se opun progresului. E drept, nici nu s-au batut cu pumnul in piept ca sunt cinstiti....E timpul sa alegem oameni dupa proiecte, dupa atitudini vis-a-vis de acestea, nu dupa sloganuri de tipul "transparanta", "cinste", "stop coruptiei". Orasul arata rau mai ales din cauza lipsei de viziune si profesionalism, si mult mai putin din pricina coruptiei. Sunt doua concepte distincte aici : primaria = proiecte, coruptie/furturi = DNA sau alte autoritati ale statului care trebuie sa se ocupe de ele. Primarul "politist" e o varianta proasta pt. oras.
vlad
18 May 11:39
+0
VOTURI
-0
Gogule, Gogule, daca tot esti pe net, ce te opreste sa intri pe site-ul lui Nicusor Dan sa vezi ce proiecte are le pentru Bucuresti??? Ce spui?? Uite cea mai mare lucrare de infrastructura a Bucurestiului: Pasajul de la Piata Sudului. S-a opus cumva Nicusor Dan la ala??? Nu. Problema lui nu sunt proiectele ci coruptia din comisia de urbanism, autorizatiile de constructie.

Du-te tu frumusel, daca nu esti postac si vezi ce program are. Vezi ca e singurul care a spus-o clar si raspicat: Centura de Sud intra in atributiile CNADNR, dar de 25 de ani nu fac nimic, de 4 ani de cand a venit Ponta au oprit complet si planurile si finantarile marunte care erau. E cazul ca Bucurestiul sa se implice direct, da, sa cofinanteze constructia in regim de autostrada a Centurii din Sud. Da? Si aici vorbim de sute de milioane... ce zici de proiectul asta?? Comparativ cu Firea care zice ca privatizeaza RATB-ul :) sau cu Turcescu: sa epuram Bucurestiul de taximetristii de Ilfov. Predoiu naiba stie ce face.

Tu spui ca mai bine avem pe cineva care fura, dar mai si face, decat cineva cinstit dar care nu face nimic. Pai de 25 de ani avem situatia asta si uite ca nu, nu se face. Cu Oprescu nu s-a facut nimic, ce garantie avem ca o sa se faca acum cu altul??? Pt ca daca e suficient de corupt, de ce sa nu fure toti banii?? asa au ajuns sa gandeasca in 2016. Eu sunt 100% pregatit sa vad ce face un om care nu fura!!! sunt curios, merita incercat... mai ales, ca orice spui tu, banii nu raman necheltuiti
Gogu
17 May 22:13
+0
VOTURI
-0
Ba Marcule, de unde ai dedus tu ca as fi eu urmasul coruptilor ? Nu-mi plac coruptii, insa-i prefer celor care nu fac nimic. Nicusor al tau a declarat practic ca nu e de acord cu niciun proiect, din moment ce le-a atacat in justitie pe majoritatea, iar celor carora nu li s-a putut opune, le-a facut o campanie negativa prin ONG-ul lui. Omul e bolnav, are sute de procese intentate primariei. Gandeste-te ca el nu a fost de acod cu niciun pasaj care s-a facut in Bucuresti, fie el suprateran sau subteran. E singurul care nu a venit cu niciun proiect si a pedalat in mod populist pe tema coruptiei. Din punctul tau de vedere, Primaria ar trebui condusa de DNA. Nu baiete, acolo avem nevoie de un om cu viziune care sa transforme sustenabil orasul, nu de un "Gica Contra". In ceea ce priveste acordul subiectului cu predicatul, greseala se datoreaza vitezei cu care am scris si nicidecum vreunei lacune. Viteza te face sa mananci litere, sa "bagi" litere in plus...Te asigur, ba, Marcule, fata de mine esti un biet semi-analfabet.....
Marcu Anton
17 May 19:36
+0
VOTURI
-0
Ba Gogule... sarmanii crede c-ar fi trebuit sa mergi la scoala. Dar na, acum e tarziu. Tarziu rau. Mai bine te abtii de la alte comentarii, ca te faci de ras si mai mult.

Ba Gogule, Nicusor s-a opus cheltuirii banului PULBLIC pe proiecte corupte. Vezi diferenta? Vino tu cu un proiect bine facut, acoperit legal, si spune-mi daca Nicusor Dan ti-l va respinge. Nu, nu va face asta.
In schimb tu, urmasul coruptilor din administratie, incerci sa impui ideea ca Nicusor Dan nu va face nimic. Fuge ciolanul, ba Gogule?
Gogu
17 May 17:56
+0
VOTURI
-0
Ba Nicusor, aici nu e vorba de cat de corupti au fost cei dinainte, ci de faptul ca tu nu esti in stare sa favi nimic, nici macar sa furi ! La Primarie, mai ales, avem nevoie de oameni care sa faca ceva, nu sa vegheze ca sa nu se faca nimic. Esti celebru prin faptul ca te-ai opus fiecarui proiect, noi vrem sa se cheltuie banul pulblic pentru imbunatatirea vietii oamenilor, nu sa stea Primaria cu curu' pe ei. Esti cea mai rea varianta, primarul care nu vrea sa faca nimic, politaiul care vegheaza sa nu se cheltuie banii ! Ar fi bine si ca primarul sa nu fie corupt, dar asta e o ipoteza idilica. Prefer un corupt care da drumul la proiecte, in detrimentul unui profesoras care nu a demonstrat decat ca s-a impotrivit demolarii unor cocioabe ! De corputie se ocupa organele abilitate, nu e treba primarului. In schimb, primarul trebuie sa-si vada de proiecte. Sloganul tau e gresit Nicusoare si merge doar la prosti si sarmanii care crede ca daca nu se face nimic, vor avea ei mai multi bani. Nu curatenie la primarie vrem, ci proiecte care sa transforme acest oras ponosit intr-o adevarata capitala "

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE