ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Preşedinţii secţiilor de votare, desemnaţi săptămâna viitoareALEGERI BUCUREŞTI 2016. Autoritatea Electorală Permanentă anunță că în zilele de 23, 24 și 25 mai vor avea loc tragerile la sorți computerizate prin care vor fi desemnați președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora.

ALEGERI BUCURESTI 2016
ALEGERI BUCUREŞTI 2016

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Potrivit legislației electorale în vigoare, președintele biroului electoral al secției de votare și locțiitorul acestuia sunt desemnați de către Autoritatea Electorală Permanentă, în ședință publică, anunțată cu 48 de ore înainte, prin tragere la sorți computerizată, organizată la nivel județean sau al municipiului București, cel mai târziu cu 10 zile înaintea datei alegerilor locale, pe funcții, dintre persoanele înscrise în corpul experților electorali, cu domiciliul sau reședința în județul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reședinței de sediul secției de votare, precum și al studiilor absolvite, se arată într-un comunicat al AEP.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. AEP precizează că tragerile la sorți computerizate vor avea loc în prezența președinților birourilor electorale de circumscripție, iar rezultatele acestora vor fi aduse la cunoștință publică prin afișare pe site-ul Autorității Electorale Permanente, respectiv la sediile birourilor electorale de circumscripție și pe site-urile acestora.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Corpul experților electorali este o evidență permanentă a persoanelor care pot deveni președinți ai birourilor electorale ale secțiilor de votare sau locțiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de către AEP. Prevederile privind corpul experților electorali au fost introduse prin Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente și se aplică și la alegerile locale din 5 iunie.

Sursa: romaniatv.net

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Autoritatea Electorală Permanentă, desemnare presedinti sectii votare, presedinti sectii de votare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE