ALEGERI BUCUREŞTI 2016: Program PRELUNGIT la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, pe 5 iunieDirecţia Generală de Evidentă a Persoanelor a Municipiului București anunţă că programul de lucru pentru eliberarea actelor de identitate va fi extins pe 4 şi 5 iunie, în contextul alegerilor locale.

ALEGERI BUCURESTI 2016: Program PRELUNGIT la Directia de Evidenta a Persoanelor, pe 5 iunie
ALEGERI BUCUREŞTI 2016: Program PRELUNGIT la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, pe 5 iunie
Foto: expresuldeprahova.ro

"Având în vedere organizarea alegerilor locale din data de 05 iunie 2016, Direcția Generală de Evidentă a Persoanelor a Municipiului București a extins programul de lucru al serviciilor publice comunitare de evidentă a persoanelor din municipiul București, în vederea eliberării actelor de identitate ale persoanelor cu drept de vot care nu au, sau au act de identitate cu temen de valabilitate expirat.", transmite Primăria Capitalei printr-un comunicat de presă.

Astfel, în ziua de sâmbătă, 04.06.2016, programul de lucru cu publicul va fi între orele 08.00 și 16.00, iar duminică 05.06.2016, în ziua în care vor avea loc alegerile locale, programul de lucru cu publicul va fi între orele 07.00 și 21.00.

Ce trebuie să ştii dacă vrei să schimbi buletinul:

Cartea de identitate se întocmește și se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetățeniei române și a domiciliului.

Contravaloarea producerii și eliberării cărții de identitate este de 7 lei și se achita la ghișeele birourilor de evidentă a persoanelor din sectoarele 1, 3 și 6, unitățile C.E.C. Bank în sectorul 5, la oficiile poștale în sectorul 2 și 4 sau ghișeele direcțiilor de impozite și taxe locale pentru sector 4.

Atunci când nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civilă, dovezi cu privire la domiciliu, etc.), se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune și 3 fotografii 3/4 cm și taxa de 1 leu, achitata în același mod ca și în cazul cărților de identitate.

Pentru eliberarea unui nou act de identitate (carte de identitate sau carte de identitate provizorie), ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de identitate, cetățenii vor prezenta și un timbru fiscal în valoare de 5 lei.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, alegeri locale, buletin, buletin expirat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE