Gabriela Firea, candidat OFICIAL al PSD la Primăria Capitalei. Cine intră în cursă la sectoareALEGERI BUCUREŞTI 2016. PSD a stabilit candidaţii la Primăria Capitalei şi primăriile de sector din Bucureşti, vineri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Bucureşti, iar la sectoare social-democraţii vor merge cu candidaţi proprii, mai puţin la sectorul 2, unde îl vor susţine pe Neculai Onţanu (UNPR). Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu s-au înţeles, astfel că PSD şi ALDE vor avea candidaţi separaţi.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. PSD a validat echipa cu care va intra în competiţia electorală de la Bucureşti. PSD si ALDE vor merge până la urmă separat în alegerile din Capitală, după ce Liviu Dragnea şi Călin PopescU Tăriceanu nu au reuşit să se pună de acord asupra candidaturilor.

Social-democraţii vor avea astfel candidaţi proprii la primăriile de sector, mai puţin la Sectorul 2, acolo unde PSD îl va susţine pe liderul UNPR Neculai Onţanu, primarul în funcţie. La Primăria Capitalei, PSD merge pe mâna Gabrielei Firea. 

Candidatii PSD:

Primăria Municipiului Bucureşti: Gabriela Firea
Sectorul 1: Dan Tudorache
Sectorul 2: Neculai Onţanu
Sectorul 3: Robert Negoiţă
Sectorul 4: Daniel Băluţă
Sectorul 5: Daniel Florea
Sectorul 6: Gabriel Mutu

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Liviu Dragnea a anuntat, vineri, pe pagina sa de Facebook lista candidatilor, publicand imediat dupa sedinta o fotografie colaj cu toti cei sapte, ceea ce indica faptul ca decizia fusese luata cu mai mult timp inainte.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. La finalul şedinţei CEx, Liviu Dragnea a declarat că social-democraţii au validat candidatura Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei şi au decis să meargă cu UNPR la sectorul 2, însă nu vor avea candidaţi comuni cu ALDE, pentru că "electoratele sunt puţin diferite".

"Doamna Firea va avea posibilitatea în perioada următoare, până la alegeri, să prezinte bucureştenilor care sunt proiectele dumneaei şi a echipei sale susţinute şi de PSD pentru Capitală. (...) Am avut în ultimele zile discuţii cu colegii de la UNPR, la sectorul 2 vom merge în alegeri pe liste comune cu domnul Onţanu şi îl vom susţine pentru primăria sectorului 2", a precizat Dragnea.

Liderul social-democrat a mai susţinut că analizele făcute au arătat că cea mai bună variantă este aceea de a merge separat de ALDE în alegerile din iunie. "Cu ALDE a fost o analiză reciprocă, pe care am făcut-o şi noi şi dumnealor, din care a reieşit că şi pentru PSD şi pentru ALDE, din punct de vedere electoral, este mult mai bine să se meargă separat. Vorbim de electorate puţin diferite", a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a mai afirmat că în felul acesta s-ar maximiza şansele pentru a obţine o majoritate în Consiliul General, după alegerile locale. "În ceea ce priveşte discuţiile avute în ultimele două luni de zile cu colegii de la ALDE şi UNPR, interesul nostru major a fost care sunt cele mai bune metode şi acţiuni pentru ca în Consiliul General să putem face majoritate PSD - UNPR şi ALDE. Şi vreau să fac o precizare importantă, care este necesară (...), PSD-ul nu face alianţă nici cu PMP, nici cu M10, M8, M5, nici cu PNL-ul, PSD vrea să facă majoritate în Consiliul General cu ALDE şi cu UNPR", a susţinut preşedintele PSD.

Firea: Cred că în Primăria Capitalei trebuie să facem curățenie de jos până sus

Gabriela Firea a declarat, la rândul său, că în Primăria Capitalei trebuie făcută curățenie "de jos până sus".

"Din punctul meu de vedere, principala mea preocupare va fi aceea a unei capitale curate, aerisite de tot ce înseamnă un trafic îngreunat, dar m-aș referi și la curățenia morală. Cred că în Primăria Capitalei trebuie să facem curățenie de jos până sus și în ceea ce privește birocrația, corupția, precum și prezența unor oameni care nu se gândesc la bucureșteni, ci doar la propriile interese. Cât privește programul concret și complet acesta va fi prezentat în foarte scurt timp în echipa noastră", a spus Gabriela Firea.

Ea a susținut că a primit mii se mesaje de susținere de la bucureșteni. "Mă onorează că am primit în ultima perioadă mii se mesaje din partea bucureștenilor care au spus că mă susțin pentru această candidatură. Pentru ei intru în această luptă care nu este una pentru fotoliul de primar general al Capitalei, nici pentru a cuceri Primăria Capitalei, ci pentru a crește calitatea vieții bucureștenilor. Prea mulți politicieni s-au bătut pentru scaune și pentru clădiri, pentru sedii, nu este și cazul meu. În ceea ce mă privește, sunt un om de acțiune, sunt un om care iubește curățenia și la modul propriu și la figurat", a mai arătat președintele PSD București.

Situaţia candidatului de la sectorul 6

Totodată, Liviu Dragnea a ţinut să precizeze că toți candidații validați de PSD pentru alegerile locale respectă Codul de integritate.

"Toată lumea respecta Codul de integritate. Colegii din Comisia de etică au analizat exact situația domnului Gabriel Mutu și, cel puțin până la acest moment, nu încalcă criteriile de integritate", a declarat Liviu Dragnea la finalul CExN al PSD, întrebat dacă Gabriel Mutu, validat pentru sectorul 6, respectă Codul de integritate în condițiile în care acesta ar fi urmărit penal de DIICOT pentru spălare de bani.

Nici Gabriel Mutu, candidat pentru Primăria sectorului 6, nu știe nimic despre dosarul său de la DIICOT.

"Nu am cum să vă răspund, pentru că mai bine de un an și jumătate nimeni nu a făcut nimic. Mai mult decât atât, procurorul care a fost implicat în acest caz a fost reținut de DNA pentru implicare, influențare și șantaj în acest dosar", a declarat candidatul PSD la sectorul 6.

ŞEDINŢĂ LA ALDE

Conducerea ALDE urmează să se întrunească luni pentru a stabili noua strategie pentru alegerile locale din Bucureşti, după ce PSD şi-a anunţat candidaţii, inclusiv candidatul UNPR, Neculai Onţanu la Primăria Sectorului 2, potrivit unor surse din partid, citate de Mediafax.

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE, a plecat vineri la Slatina pentru a lansa candidaţii la alegerile locale, fără a comenta anunţul făcut de Liviu Dragnea referitor la candidaţii pentru Bucureşti. Conducerea partidului urmează să stabilească luni lista cu candidaţii pentru primăriile din Capitală.

Joi, Tăriceanu anunţa că partidul său a stabilit cu PSD ca Robert Negoiţă (PSD) să candideze la Primăria Sectorului 3, însă ALDE nu-l susţine pe Neculai Onţanu (UNPR) la Primăria Sectorului 2.

"Unii (candidaţi – n.r.) deja sunt testaţi, am făcut sondaje în unele sectoare, nu în toate sectoarele din Bucureşti, nu am încă. Ştiu că şi PSD are sondaje, şi noi am făcut sondaje ca să vedem cum stau candidaţii, cum sunt percepuţi. Am observat ceea ce a apărut şi în presă ieri, că într-adevăr, primarii care au funcţionat în sectoarele 1, 2, 4 şi 5 sunt foarte bine poziţionaţi. Nu vorbesc de sectorul 3 pentru că am stabilit cu PSD, e închis să spunem aşa, va rămâne tot domnul Negoiţă să candideze", a declarat Tăriceanu.

 

 

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, candidaţii la Primăria Capitalei, candidatii la primăriile de sector, psd, Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6, validare candidati

0/8 COMENTARII
Marius
19 Mar 11:52
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com
Tot Refor
19 Mar 05:39
+0
VOTURI
-0
Vezi, de supărare că vei candida, am scris greşit.
Gabriela, nu fi rea! Lasă-l pe Băsescu. El te va învăţa să fii mai atentă la decizii.
Refor
19 Mar 05:32
+0
VOTURI
-0
Gabriela, nu fii rea! Lasă-l pe Băsescu. Are mai multe şanse.
Mutu
18 Mar 16:31
+0
VOTURI
-0
Sloganul lui Gabriel Mutu, sector 6: „Vorbeste cu MUTU”

Chiar nu gaseau ceva mai putin penibil?
alin
18 Mar 15:59
+0
VOTURI
-0
Doamne Fereste sa iasa vrajitoarea asta primarita. Ar trebui sa se bage alegeri in doua tururi pentru a evita o catastrofa.
ONOARE SI PATRIE
18 Mar 14:52
+0
VOTURI
-0
Domnisoara Gabriela Vranceanu Firea Recrutata de Scoala de Securitate Bacau de la Liceul de Aviatie Bacau Confirmati ??? !!! Candidata la Primaria Bucuresti !!!
ONOARE SI PAtRIE
18 Mar 14:51
+0
VOTURI
-0
Domnisoara Gabriela Vranceanu Firea Recrutata de Scoala de Securitate Bacau de la Liceul de Aviatie Bacau Confirmati ??? !!! Candidata la Primaria Bucuresti !!!
ONOARE SI PARIE
18 Mar 14:39
+0
VOTURI
-0
Domnisoara Gabriela Vranceanu Firea Recrutata de Scoala de Securitate Bacau de la Liceul de Aviatie Confirmati ??? !!! Candidata la Primaria Bucuresti !!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE