Traian Băsescu NU candidează la Primăria Capitalei. Robert Turcescu, candidatul susţinut de PMPTraian Băsescu nu va candida la Primăria Capitalei. Fostul şef al statului a precizat, vineri, că intenţiona să intre în cursă, însă a renunţat după ce a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani. Jurnalistul Robert Turcescu este candidatul pe care PMP îl va susţine pentru Primăria Capitalei.

Turcescu, candidatul PMP pentru Primaria Capitalei
Turcescu, candidatul PMP pentru Primăria Capitalei

Traian Băsescu a anunţat, vineri seară, că renunţă la candidatura la Primăria Capitalei, deşi îşi dorea, iar candidatul PMP este Robert Turcescu. 

Fostul preşedinte a anunţat că, în condiţiile în care în urmă cu două zile a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani, a decis să renunţe la candidatura la Primăria Capitalei, deşi şi-ar fi dorit acest lucru. El a spus că renunţă la candidatură pentru că nu vrea să anuleze un mandat de 10 ani.

"Am intenţionat să candidez pentru funcţia de primar general lal Capitalei. Din păcate, zilele trecute, înainte de începerea campaniei, am primit o înştiinţare de la Parchetul General că sunt suspect pentru spălare de bani. Acest lucru mă obligă sau m-a obligat să renunţ la candidatură pentru că o eventuală candidatură în condiţiile în care sunt considerat suspect de Parchetul General ar fi negat toţi cei zece ani din mandatul meu de preşedinte şi ţin la ei. Am pledat pentru oameni curaţi în politică, pentru oameni fără suspiciuni legate de acţiuni penale împotriva lor şi acest lucru m-a obligat la a nu candida la funcţia de primar gen al Capitalei", a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a mai afirmat că şi-ar fi dorit să candideze pentru că ar fi vrut să continue proiectele începute în perioada în care a fost primar general al capitalei, dar şi pentru a ajuta PMP.

Traian Băsescu a anunţat că jurnalistul Robert Turcescu este candidatul PMP la Primăria Capitalei.

"Voi susţine candidaţii din calitate de preşedinte al partidului, inclusiv pe candidatul nostru la Primărie, care este Robert Turcescu. Este un om cu 23 de ani de presă, un om care tot timpul s-a manifestat ca fiind de dreapta, e membru al partidului de la începutul anului, familist, cu 2 copii. Îndeplineşte toate criteriile pentru a fi candidatul PMP la funcţia de primar general al Capitalei. Închei spunându-vă că am apreciat faptul că a găsit puterea de a fi corect la un moment dat, recunoscând că l-a făcut Oprea ofiţer în rezervă", a declarat Traian Băsescu.

CITEŞTE ŞI BĂSESCU, pe Facebook: Dacă nu aș fi devenit suspect înaintea începerii campaniei, AŞ FI CANDIDAT 

Numele lui Robert Turcescu a fost vehiculat încă de la începutul lunii aprilie pentru candidatura la Primăria Capitalei. Jurnalistul a luat parte la activităţile PMP încă de când Traian Băsescu a preluat şefia formaţiunii, Turcescu declarând la acea vreme că vrea doar să ajute partidul în eleborarea strategiei de comunicare.

"Nu vin în fața bucureștenilor făcând o promisiune, ci prezentând o viziune. O puteți regăsi în proiectul public intitulat 'Viziunea București 2030'. Am ales și acceptat să candidez din partea PMP la funcția de primar general al Capitalei pentru că eu cred cu tărie că a sosit momentul unei schimbări, că ne aflăm în fața unui punct de inflexiune în care o nouă generație (...) împărtășim această convingere — că a sosit momentul unei schimbări de generație, de atitudine, de manifestare în viața publică. Am susținut și susțin că o politică bună înseamnă o politică de dreapta în România. În comparație cu alte partide aflate azi pe scena publică, PMP și-a asumat un proiect de dreapta și un proiect de reformare a clasei politice'', a spus Robert Turcescu, imediat după anunţarea candidaturii.

Turcescu a precizat că se bazează pe sprijinul lui Traian Băsescu pentru această campanie electorală. "Sper că bucureştenii vor înţelege că este un moment al schimbării şi că proiectele lansate de către Traian Băsescu în 2000-2004 trebuie urgent continuate. Am alături de mine un om ce a făcut un proiect de administraţie performantă", a mai spus Turcescu.

Traian Băsescu a fost pus sub acuzare miercuri, pentru spălare de bani, într-un dosar de la Parchetul instanţei supreme privind un teren din cartierul Primăverii din Capitală pe care fostul preşedinte l-ar fi obţinut când era primar al Capitalei şi i l-ar fi vândut omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, PMP, pmp primaria capitalei, Primăria Capitalei, robert turcescu, robert turcescu candidat pmp, Traian Băsescu

0/3 COMENTARII
Mimi
23 Apr 16:53
+0
VOTURI
-0
www.b365.ro, de ce nu ştergeţi ofertele de muncă ce apar în această secţiune de comentarii ? Un site care se respectă nu ar accepta aşa ceva.
Mamutu
22 Apr 22:02
+0
VOTURI
-0
Acest nenorocit care te sustine este cel mai mare infractor acoperit.Este o vorba romaneasca : " Vii se acopera cu hartii si mortii cu pamant".Deci daca esti sustinut de un mare infractor inseamna ca si tu esti "un colonel acoperit".Sunteti tocmai buni de ales pentru parnaie, sunteti, vorba presedintelui, puscariabili.
Cris
22 Apr 19:00
+0
VOTURI
-0
Bucatareasa de Antena3, Gaby Firea, va avea un concurent serios la cratitza... in persoana colonelului Turcescu.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE