ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Nicuşor Dan îndeamnă la vot pe 25 mai şi se opune grevei cetăţeneştiALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", Nicuşor Dan, îndeamnă alegătorii din Capitală şi nu numai să meargă la vot duminică, 25 mai 2014. El se opune astfel campaniei de grevă cetăţenească pregătită de comunitatea "Uniţi Salvăm", în ziua votului. 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Nicusor Dan indeamna la vot. Se opune grevei cetatenesti (Foto cotidianul.ro)
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Nicuşor Dan îndeamnă la vot. Se opune grevei cetăţeneşti (Foto cotidianul.ro)

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", Nicuşor Dan, îndeamnă bucureştenii cu drept de vot să meargă să voteze duminică, 25 mai 2014.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Astfel, el se opune campaniei de grevă cetăţenească, iniţiată de comunitatea "Uniţi Salvăm", ce ar urma să iabă loc în ziua votului, pe 25 mai 2014. 

Comunitatea ”Uniți Salvăm” pregătește o ”Grevă Cetățenească”, pe 25 mai, în ziua scrutinului pentru alegerile europarlamentare. Bucureștenii sunt chemați să iasă în stradă, pentru a se alătura grevei.  

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Membrii acestei comunități sunt nemulțumiți de modul în care partidele au înțeles să facă politică și spun că politicienii mențin practici politice şi electorale corupte și cer o serie de schimbări necesare şi urgente ale cadrului legislativ şi instituţional.

"Relaţiile dintre cetăţeni şi clasa politică se află într-o stare de deteriorare fără precedent. Lipsa de încredere în instituţiile democratice, în special în Parlament şi partidele politice, ca şi în corectitudinea procesului electoral, se află la o cotă care pune sub semnul întrebării viabilitatea regimului democratic din România. Pe 25 mai, ora 17, ne dăm votul în piețele principale ale marilor orașe!

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Am ajuns în această situaţie din cauza felului în care partidele au înțeles să facă politică. Ȋn loc să implementeze reformele interne necesare, au crescut progresiv obstacolele în calea participării civice a cetăţenilor şi a capacităţii lor de a se constitui în actori politici. Democraţia presupune participare şi contestare. Nemulțumirea generalizată, punctată de mişcări de stradă din ce în ce mai dese şi puternice, indică faptul că societatea nu mai are răbdare, că indivizii nu mai vor să ducă în spate un sistem politic măsluit, corupt și meschin. Mişcările sociale din 2012 și 2013 au arătat căcetăţenii doresc un proces politic integru și cu participare reală, ca într-o democrație demnă de acest nume.

Însemn de protest faţă de impunerea a numeroase obstacole în calea participării cetăţenilor la viaţa politică şi menţinerea unor practici politice şi electorale corupte, cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European declanşăm Greva Cetăţenească.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Alegătorii pot afla pe Internet la ce secţie pot vota pe 25 mai 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Greva Cetăţenească presupune delegitimarea acestui simulacru democratic prin neprezentarea la vot sau anularea votului. Deja milioane de cetăţeni aleg să nu mai participe la o farsă cu ambalaj electoral care e departe de principiile democrației şi justiției. Acest gest nu urmăreşte să schimbe raportul de forţe între partidele existente. Este un gest de protest prin care solicităm o serie de schimbări necesare şi urgente ale cadrului legislativ şi instituţional. Manifestarea este perfect consonantă cu principiile democratice înscrise în tratatele europene şi ȋn Constituţia României. Vrem o Europă unită şi democratică. Politica românească, ȋn starea actuală, este anti-europeană şi anti-democratică.

Indiferent că merg sau nu la urne, chemăm toţi cetăţenii să iasă în stradă pe 25 mai și să se alăture grevei pe care am declanşat-o. Pentru ca împreună, tot mai mulți și mai implicați în bunăstarea societății în care trăim, să construim o democrație a participării și deliberării.

Pe 25 mai, noi votăm în stradă!", scriu reprezentanții comunității pe pagina lor de Facebook.

Program prelungit pentru schimbarea cărților de identitate la Primăria Sectorului 2 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Solicitării comunității Uniti Salvam:

1. Reducerea la 3.000 a numărului de semnături de susţinere necesare pentru ȋnregistrarea unui partid politic şi reducerea numărului de judeţe din care sunt obţinute semnăturile de la 18 la 5 (Legea 14/2003, Art. 13, alin. 3).

2. Eliminarea procedurii de actualizare ȋn ani pre-electorali a listelor de membri şi a listelor de susţinători – 25.000 ȋn forma actuală (Legea 14/2003, Art. 27).

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. 3. Reducerea numărului de semnături de susţinere necesare ȋnregistrării candidaturilor după cum urmează:
Alegerile pentru Parlamentul European (Legea 33/2007): pentru partidele politice (Art. 16, alin. 4), de la 200.000 la 20.000 și pentru candidații independenți (Art.17, alin. 1), de la 100.000 la 10.000.
Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat (Legea 35/2008): pentru candidaţii independenţi, scăderea numărului de semnături de susţinere de la minim 4% la 0,5% din numărul total al cetăţenilor cu drept de vot ȋnscrişi pe listelele de vot permanente din circumscripţia ȋn care se candidează, dar nu mai puţin de 1.000 pentru Camera Deputaţilor şi respectiv 2.000 pentru Senat (Art. 30, alin. 1).
Alegerile locale (Legea 67/2004): pentru candidaţii independenţi la funcţia de consilier local, primar, consilier județean şi preşedinte al consiliului judeţean de la minim 2% la minim 0,3% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente şi în listele electorale complementare din circumscripţia respectivă (Art. 48, alin. 1-3).
Alegerile prezidenţiale (Legea 370/2004): pentru persoanele susţinute de partide/alianţe politice şi candidaţi independenţi, scăderea numărului de semnături necesare de la 200.000 la 20.000 ȋn primul caz şi 10.000 ȋn al doilea (Art. 4, alin. 3).

4. Introducerea pe toate buletinele de vot, indiferent de tipul alegerilor, a casetei „Niciunul dintre cei menționați".

5. Reducerea cuantumului depozitului pentru fiecare candidat la alegerile parlamentare de la 5 salarii minime brute pe ţară la unul singur (Legea 35/ Art. 29, alin. 5).

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. 6. Finanţarea tuturor partidelor cu subvenţii de la bugetul de stat proporţional cu numărul de voturi obţinute la toate tipurile de alegeri – locale, parlamentare, prezidenţiale şi europene (Legea 334/2004).

Recomandări

Pe lângă solicitările de mai sus, pe care le considerăm obligatorii și urgente, facem și următoarele recomandări în scopul creșterii calității procesului politic:

· Scăderea pragului electoral la 3% (pentru a facilita intrarea în Parlament a unor partide noi);

· Instituirea sistemului de vot în două tururi pentru primari şi preşedinţii de Consilii Judeţene (pentru a limita concentrarea puterii la nivel local);

· Introducerea listelor deschise care permit ordonarea candidaţilor ȋn funcţie de preferinţele alegătorului (pentru creșterea interesului cetățenilor față de alegerile europarlamentare);

· Introducerea unui sistem electronic de strângere a semnăturilor de susţinere şi, respectiv, verificarea obligatorie şi completă ale acestora (pentru reducerea fraudelor).

· Introducerea votului prin corespondenţă şi/sau electronic (pentru facilitarea accesului la vot a numeroşilor cetățeni români cu domiciliul ȋn străinătate).

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Alegerile europarlamentare sunt programate duminică, 25 mai 2014. 

Etichete: alegeri europarlamentare 2014, greva cetateneasca

0/3 COMENTARII
Nume*
14 feb 01:45
+0
VOTURI
-0
Pai normal, aici ii admir pe unurgi, pentru ca sunt barbati adevarati si stiu sa-si puna la punct muierile. Iar unguroaicele...jos palaria...unele dintre cele mai focoase femei. Si feminine. Femei adevarate adica..care isi cunosc menirea.. http://hkoydywle.com [url=http://qltzvphxn.com]qltzvphxn[/url] [link=http://ncwcnt.com]ncwcnt[/link]
Nume*
13 feb 20:12
+0
VOTURI
-0
Un cocosat ARD-ist care megera intr-o noapte sa-l viziteze pe prietenul sau schiop USL-ist trecea prin cimitir pe la ora 24. Dintr-o data aude o voce care spune:- Ce ai in spate?La care cocosatul raspunde:- O cocoasa.- Da-mi-o mie! (ii spusese vocea aceea).Cand ajunse acasa la schiop ii povesti tot ce se intamplase si cum scapase de cocoasa. A doua noapte schiopul USL-ist a mers si el prin cimitir sa vada daca nu scapa de boala lui. Pe la ora 24 se aude aceeasi voce:- Ce ai in spate?Schiopul ii raspunse:- Nimic.- Na o cocoasa! Ca sa mergi sanatos maine la vot.
Nume*
11 feb 22:15
+0
VOTURI
-0
Votul e ca vauncicl, vauncicl e acelaşi, oamenii sunt diferiţi, dar efectul vaunciclui e mereu acelaşi pentru din ce een ce mai mulţii vaccinaţi. Așa cum menirea vaunciclui nu este să te facă mai inteligent, mai puternic, mai bogat, mai cult, ci doar lipsa lui te poate omora, identic nu-i putem cere nici votului la fel cum nici vaunciclui mai mult dece2t poate oferi.Vaccinul este un antidot profilactic, votul este vauncicl eempotriva anarhiei, impotriva dictaturii! Votand, indiferent cum, mai poti avea o speranta. Nimeni nu este sigur ca voteaza corect. Dar nevotand este sigur ca ai gresit. Din voturi incorecte poate sa apara o corectitudine. Dar din lipsa voturilor nu poate sa apara nimic. Eu timp de 23 de ani am votat intotdeauna cu tabara celor mai umiliti, mai slabi, mai ponegriti si mai batjocoriti, ca asa trebuie sa fie un om adevarat (asa procedeaza si Dumnezeu), sa sara in ajutorul celor loviti, injurati si cazuti la pamant si procedand asa am avut, nu de putine ori, satisfactia ca cel doborat sa fie invingator, asa voi proceda si acum, sa fiu de partea lui Dumnezeu, sa ajut, prin votul meu, pe cei care sunt acum cazuti la pamant, poate invingem si de data asta, impreuna cu Dumnezeu, pe umilitorii de 23 de ani a acestui popor. Doamne ajuta-ne sa ne ajutam!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h