ALEGERI LOCALE 2016. Când va fi anunţat candidatul PSD la sectorul 2 şi ce nume sunt vehiculateALEGERI LOCALE 2016. PSD a decis să-şi desemneze candidat la Primăria sectorului 2, după ce Neculai Onţanu a fost reţinut de DNA. Liderul interimar al PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că social-democraţii vor lua o decizie săptămâna viitoare în privinţa candidatului şi a arătat că social-democraţii se aşteaptă ca Neculai Onţanu să nu mai candideze.

ALEGERI LOCALE 2016. ''Am avut, ieri, mai multe întâlniri cu toţi colegii noştri de la sectorul 2, de asemenea, cu conducerea PSD Bucureşti, am analizat mai multe variante, nu vă ascund acest lucru. Am convenit, de comun acord, ca astăzi mai avem încă o întâlnire pentru a analiza propunerile venite din partea organizaţiei sectorului 2 şi mai mult ca sigur, marţi, când vom avea un Birou Naţional, vom lua o decizie. Nu mai este timp să realizăm un sondaj de opinie, o cercetare ştiinţifică foarte elaborată, de aceea va fi o decizie politică şi vom selecta, practic, din CV-urile pe care ni le va pune la dispoziţie organizaţia sectorului 2. Avem, acum, cel puţin 3-4 propuneri'', a anunţat Gabriela Firea.

Surse din PSD au declarat pentru Mediafax că unul dintre favoriţii pentru candidatura la Sectorul 2 este deputatul PSD Rodica Nassar.

Gabriela Firea a explicat că ea personal susţine candidatura unei femei la acest sector. ''Este şi o doamnă printre propunerile de candidat la primăria sectorului 2. Sincer, eu aş merge pe această variantă şi m-aş bucura foarte mult să fie, dar nu ştiu dacă o convingem'', a mai spus liderul PSD Bucureşti.

ALEGERI LOCALE 2016 Gabriela Firea consideră că Neculai Onţanu nu va mai candida din cauza problemelor juridice pe care le are.

''Protocolul la nivel naţional al PSD cu UNPR şi, de asemenea, separat cu ALDE, deci cele două protocoale vor funcţiona ca şi până acum. Ele au fost stabilite după consultări între cele trei partide. Mi-a părut rău că nu am putut realiza un protocol în trei, dar asta a fost situaţia şi până la urmă trebuie să acceptăm contextul politic de la un anumit moment dat. În ceea ce priveşte sectoarele 1 şi 6, de asemenea, şi sectorul 2, protocoalele funcţionează în continuare, de asemenea şi alianţele electorale. Nu s-a schimbat nimic, decât că domnul Onţanu se află acum într-o situaţie deosebită, într-o situaţie grea şi nu se mai pune problema, cred că nici domnia sa nu se mai gândeşte să candideze'', a adăugat Firea.

Liderul interimar al PSD Bucureşti susţine că aşteaptă ca UNPR să accepte candidatul PSD la Sectorul 2 şi să-l susţină pe acesta.

''Cu siguranţă lucrurile acum s-au schimbat destul de mult. Ştiţi foarte bine, domnul Onţanu personal avea în toate sondajele de opinie şi ale noastre, şi ale PNL un scor foarte mare, în jur de 50%. Nu-mi dau seama dacă acelaşi scor s-ar putea obţine de un alt reprezentant al UNPR şi atunci este logică şi firească decizia PSD de a avea propriul candidat (...) Pentru maximizarea acestor rezultate cred că decizia înţeleaptă este ca şi UNPR să accepte candidatul PSD, de altfel, ne dorim o candidatură a unei persoane care să fie agreată şi de către organizaţia UNPR Sectorul 2'', a conchis Gabriela Firea.

CITEŞTE ŞI PSD îşi va desemna candidat la Primăria sectorului 2, după reţinerea lui Onţanu

Etichete: alegeri locale 2016, candidat PSD sector 2, candidati primari setcor 2, Gabriela Firea, psd

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE