ALEGERI LOCALE 2016: Ce spune Bogdan Naumovici despre candidaţii de la Primăria CapitaleiALEGERI LOCALE 2016: Bogdan Naumovici a vorbit despre candidaţii şi posibilii candidaţi de la Primăria Capitalei. Publicitarul consideră că Ludovic Orban ar câştiga în faţa Gabrielei Firea, că Traian Băsescu nu va candida şi că Nicuşor Dan ar fi mai degrabă potrivit pentru o poziţie de "watch dog".

ALEGERI LOCALE 2016: Ce spune Bogdan Naumovici despre candidatii de la Primaria Capitalei
ALEGERI LOCALE 2016: Ce spune Bogdan Naumovici despre candidaţii de la Primăria Capitalei
Foto: jurnalul.ro

Publicitarul Bogdan Naumovici a vorbit, la RomaniaTV.net, despre propunerile partidelor pentru Primăria Capitalei, dar şi despre partidul pe care l-a fondat  pentru alegerile din Bucureşti.

Despre Gabriela Firea

Cred că, dacă o vor propune pe Gabriela Firea, partidul se bazează pe notorietatea ei de la televizor, cea de jurnalist, nu pe notorietatea ei de politician. Ea, în calitate de politician, nu ştiu să fi făcut ceva, nu ştiu eu, nu spun că nu.

Procesul cu Băsescu nu este la lucruri pe care le-a făcut în calitate de om politic. În calitate de om politic mă aşteptam să văd nişte legi, nişte poziţii. Scandalul ei particular cu Băsescu nu mă interesează foarte tare. Şi de-aia cred că partidul se bazează pe notorietatea ei de la televizor. Desigur, faptul că este soţia primarului din Voluntari eu aş zice să este un punct în minus pentru ea, nu unul în plus. Lumea va simţi, aşa, o clică... Şi oricum, eu cred că PSD-ul, în afară de păcăleala pe care le-a tras-o bucureştenilor când cu Oprescu, care vezi Doamne a candidat independent, cu sprijinul PSD, nu cred că are şanse să câştige în Bucureşti. Eu aşa cred. PSD-ul nu a câştigat primarul nici când Iliescu avea 87% în ţară. Nici dacă ar candida cu Firea împotriva lui Buşoi... nu ar câştiga. Eu cred că bucureştenii vor vota cu dreapta. Aşa cred eu.

Despre Ludovic Orban

Cred că Ludovic Orban este o mutare mai bună decât varianta Cristian Bușoi, care a fost scos oarecum din burtă. Orban are o notorietate mai mare, este un cadru vechi al partidului, însă are și câteva întâmplări care nu se uită ușor. Povestea cu accidentul, mandatul de ministru al Transporturilor fără realizări notabile, dar cu toate acestea cred că este o variantă mai bună decât Bușoi. Consider că Ludovic Orban va obține scorul partidului, nici mai mult nici mai puțin. Într-o competiție cu Gabriela Firea, cred că bucureștenii vor vota cu Orban.

Despre Traian Băsescu

Ar fi o candidatură interesantă, dar eu nu cred că va candida. La plusuri ar fi că ar trage în sus partidul Mişcarea Populară, i-ar da vizibilitate în cursa pentru primărie ş.a.m.d.. Pe de altă parte, pe plan personal cred că are de pierdut cumva. După ce ai fost două mandate preşedinte de țară, să vii să intri cu şanse puține în lupta pentru primar, după ce ai mai şi fost primar de două ori... mi se pare că ai de pierdut. Adică, în loc să rămâi pe un piedestal ca "domnul preşedinte", cobori undeva ca „domnul candidat ca primar". Nu-l văd făcând pasul ăsta. Eu cred că are mai mult orgoliu de atât. Aşa cred eu. Să vedem dacă e mai important să dea vizibilitate partidului Mişcarea Populară decât statura lui politică.

Despre Nicuşor Dan

Nicuşor Dan este cine era şi acum patru ani, cred. Va fi exponentul unei părți a societății civile, care-şi va pune speranțele în el şi-l va vota, nu ştiu în ce procent. Cred că are o vizibilitate destul bună. Pentru mine... eu nu am nici un fel de dovadă că are vreo competență în a fi primar. El mi se pare că este foarte bun de "watch dog", exact pe poziție de ONG. Eu dacă aş fi primar de Bucureşti l-aş lua pe Nicuşor Dan imediat şi i-aş oficializa această postură. L-aş pune să aibă grijă să nu duc piciorul strâmb, orice decizie să mi-o valideze, să vadă că nu se întâmplă nimic ilegal şi cred că la asta ar dovedi că este foarte ok. Dar mie mi se pare că primarul este un om care trebuie să facă, nu un om care trebuie să oprească să se facă.

Cred că Primăria este o pălărie greşită pentru el. Eu cred că Nicuşor Dan este foarte bun pe ce face acum. Să verifice legalitatea deciziilor primăriei, să oprească ilegalitatățile ş.am.d, mai degrabă decât să aibă o viziune pentru Bucureşti, un drum pe care să meargă Bucureştiul, să coordoneze o echipă nu e simplu. Eu nu l-am văzut pe Nicuşor Dan să construiască o echipă. Eu nu ştiu pe nimeni din USB în afară de Nicuşor Dan. Tu mai ştii pe altcineva în afară de Nicuşor Dan, a mai candidat şi acum 4 ani...tu mai ştii de vreun alt nume pe lângă Nicuşor Dan?

El este un "one man show", ca să zic aşa. Ca primar trebuie să fii mai deschis la dialog şi colaborare.

Citeşte continuarea pe rtv.net.

Etichete: alegeri bucuresti, alegeri locale 2016, bogdan naumovici

0/2 COMENTARII
dANIEL
07 Mar 13:40
+0
VOTURI
-0
Exact...nicusor dan e blocat intr-un permanent sec XIX...stagnare e numele lui...iar viitorul stagnarii, e doar extinctia!
doru
04 Mar 12:47
+0
VOTURI
-0
Area dreptate cu Nicusor Dan. Daca ar fi primar nu s-ar mai construi nimic. Din puntul lui de vedere orice atrage trafic (deci oameni !!) e gresit. Orasul trebuie sa arate ca un sat, plin de coioabe fara nico valoare arhitecturala si fara niciun obiectiv care sa bucure oamenii sau sa le usureze viata. Ar fi potrivit pentru primar la sat. Individul s-a remarcat prin impotrivirea inversunata la orice proiect, fie el al Primariei sau al investitorilor privati. Ideea e ca nu trebuie sa se construiasca nimic, iar maghernitele trebuie promovate ca brand de tara !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE