ALEGERI LOCALE 2016. M10: Judecătorii din Bucureşti au decis sesizarea CCRALEGERI LOCALE 2016. Tribunalul Bucureşti şi Judecătoriile de Sector au decis să trimită la Curtea Constituţională excepţia de neconstituţionalitate ridicată de M10 Bucureşti, 200 pentru Bucureşti, Noua Republică, Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor şi Uniunea Creştin Democrată din România cu privire la numărul minim de semnături care trebuie depuse în vederea candidaturii la alegerile locale.

Monica Macovei
Monica Macovei
Foto: realitateavalceana.ro

ALEGERI LOCALE 2016. Potrivit unui comunicat de presă al M10, particul Monicăi Macovei, 200 pentru Bucureşti, Noua Republică, PACT şi UCDR militează pentru reforma procesului electoral şi liberalizarea vieţii politice.

"Considerăm că reducerea la 3 a numărului minim de semnături cu care se poate înfiinţa un partid politic în România este un prim pas spre liberalizarea vieţii politice, dar este inutil în condiţiile în care:

1. Pragul electoral s-a menţinut la 5%;

2. Numărul de semnături necesare pentru a candida la alegerile locale şi parlamentare a rămas foarte mare;

3. Partidele neparlamentare nu au reprezentanţi în secţiile de vot, existând astfel riscuri ridicate de fraudă;

4. Nu există o lege a votului prin internet care să permită exercitarea dreptului la vot a unui număr cât mai mare de persoane din ţară şi din străinătate;

5. A fost promulgată legea care interzice executarea conturilor partidelor parlamentare. Preşedintele Iohannis se face astfel părtaş, alături de partide, la fraudarea alegerilor prin promulgarea legii şi netrimiterea acesteia la Curtea Constituţională.

Competiţia electorală nu mai poate fi egală şi corectă, în aceste condiţii", se arată în comunicat.

Etichete: alegeri locale 2016, CCR, M10, semnaturi candidati

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h