PSD îşi anunţă vineri candidaţii la primăriile din Capitală. Ce nume sunt pe listăLiderii PSD se reunesc, vineri, de la ora 12.00, în şedinţa  Comitetului Executiv Naţional al PSD, pentru a valida candidaturile pentru Primăria Capitalei şi primăriile de sector.

ALEGERI LOCALE 2016: PSD anunta vineri candidatii la Capitala
ALEGERI LOCALE 2016: PSD anunţă vineri candidaţii la Capitală
Foto: monitorulgj.ro

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX.ro, că există câteva certitudini pentru Capitală, dar şi sectoare unde continuă negocierile şi discuţiile interne.

Astfel, Gabriela Firea va fi anunţată, oficial, candidatul PSD la Capitală şi va beneficia de sprijinul ALDE, în timp ce UNPR a decis să intre în cursă cu un candidat propriu - Ilie Năstase.

ALDE a negociat cu PSD susţinerea pentru două sectoare ale Capitalei. La Sectorul 1 va candida fosta jurnalistă Laura Chiriac, susţinută de ALDE şi PSD.

De asemenea, ALDE ar vrea să îşi impună candidatul propriu şi la Sectorul 4, acolo unde favorit la candidatură este actualul viceprimar Ștefan Spiridon, însă sunt luate în calcul şi alte opţiuni. În acest sector, social-democratul Daniel Băluţă se situează însă foarte bine în sondajele interne.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone domină în toate sondajele, iar cei de la PSD şi ALDE aşteaptă să vadă dacă acesta va alege să candideze, în condiţiile în care şi-a anunţat ieşirea din politică ca urmare a tragediei din Colectiv.

La Sectorul 2, surse din PSD susţin că s-a negociat cu actualul primar, Neculai Onţanu, iar acesta va candida având sprijinul PSD şi UNPR. De această dată ALDE va merge separat de PSD şi va avea candidat propriu.

La Sectorul 3, PSD şi UNPR îl vor susţine pe actualul primar, Robert Negoiţă, care domină în toate sondajele interne ale PSD, având peste 70% intenţie de vot.

Sectorul 5 reprezintă o problemă pentru PSD şi ALDE. Surse din PSD susţin că aici va candida liderul PSD Sector 5, Daniel Florea, dar problema este Marian Vanghelie. Primarul suspendat al Sectorului 5 este favorit în sondajele interne, având un scor de peste 35%. Un alt nume vehiculat este Dumitru Chiriţă.

Pentru Sectorul 6, PSD îl pregăteşte pe senatorul Gabriel Mutu, care va beneficia şi de sprijinul ALDE în cursa electorală.

CITEŞTE ŞI SONDAJ SOCIOPOL. Cine are cele mai mari şanse să câştige Primăria Capitalei. Topul candidaţilor 

Etichete: alegeri locale 2016, alegeri psd

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE