ALEGERI LOCALE într-un singur tur. CCR a respins a doua sesizare a jurnalistului Liviu AvramALEGERI BUCUREŞTI 2016. Judecătorii Curţii Constituţionale au respins, miercuri, ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate a jurnalistului Liviu Avram privind alegerile locale, astfel încât acestea se vor desfăşura într-un singur tur de scrutin.

Alegeri locale intr-un singur tur. CCR a respins a doua sesizare a jurnalistului Liviu Avram (Foto click.ro)
Alegeri locale într-un singur tur. CCR a respins a doua sesizare a jurnalistului Liviu Avram (Foto click.ro)

ALEGERI BUCUREŞTI 2016.  Judecătorii CCR au respins ca inadmisibilă a doua contestaţie a jurnalistului Liviu Avram, care viza hotărârea de guvern privind calendarul desfăşurării alegerilor locale. Potrivit unor surse din CCR, excepţia privind neconstituţionalitatea actului normativ a fost respinsă pe motiv că jurnalistul nu avea calitatea de candidat la scrutinul din 5 iunie.

Jurnalistul Liviu Avram a pledat, miercuri, în şedinţa CCR, pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, afirmând că admiterea excepţiei de neconstituţionalitate nu ar însemna o schimbare a jurisprundenţei Curţii, în timp ce procurorul a cerut respingerea excepţiei ca fiind neîntemeiată.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016.  "Aşa cum este legea acum aceasta permite alegerea primarului în două tururi atâta doar că al doilea tur nu se organizează decât în caz de balotaj, la două săptămâni de la primul tur. Ceea ce contest eu de fapt şi sper că asta se înţelege din documentaţie este majoritatea cu care se alege primarul, în speţă majoritatea relativă care determină apoi aproape automat şi numărul de tururi. Şi ceea ce vă cer să decideţi este în ce măsură primarul astfel ales este organ reprezentativ, în sensul cerut de articolul 2 din Constituţie, câtă vreme dacă nu obţine măcar 50% plus unu din voturile exprimate, majoritatea se află de fapt în partea cealaltă la cei care nu l-au votat", a declarat jurnalistul Liviu Avram, făcând trimitere la art.101 alin.(2) şi (3) din Legea nr.115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, conform Mediafax. 

Săptămâna trecută, CCR a respins o altă excepţie înaintată de jurnalistul Liviu Avram, care viza chiar legea alegerilor locale şi articolul privind desfăşurarea acestora într-un singur tur de scrutin.

Judecătorii CCR nu s-au pronunţat pe fondul legii.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016.  Liviu Avram şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei, însă aceasta a fost respinsă, pentru că nu întrunea condiţiile legii.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, alegeri intr-un singur tur, CCR, liviu avram, sesizare liviu avram

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE