ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cum poti verifica unde votezi și dacă figurezi în listele permanenteALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, UNDE VOTEZI în TURUL DOI. Pe 2 noiembrie alegătorii vor putea merge la vot pentru a alege viitorul preşedinte al statului. Biroul Electoral Central a publicat Ghidul alegătorului. De asemenea, votanții pot verifica online, introducând CNP-ul, care este secția lor de votare la care figurează pe listele electorale permanente.

ALEGERI PREZIDENTIALE: Peste 225.000 de tineri de 18 ani si peste 2.600 de centenari pot vota maine
ALEGERI PREZIDENŢIALE: Peste 225.000 de tineri de 18 ani şi peste 2.600 de centenari pot vota mâine
Foto: bizbrasov.ro

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Toți alegătorii trebuie să știe că secţiile de votare vor fi deschise duminică de la ora 7:00 până la ora 21:00.

TURUL DOI PREZIDENȚIALE. Persoanele care vor vota fără a avea acest drept, cele vor vota de mai multe ori, precum şi cele care vor introduce în urnă mai multe buletine de vot decât are dreptul un alegător riscă pedeapsa cu închisoare, cuprinsă între şase luni şi trei ani, scrie Digi24.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează utilizarea unei cărţi de alegător sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals.

UNDE VOTEZI, TURUL II, ALEGERI PREZIDENȚIALE. Alegătorii votează la secia de votare unde sunt arondați potrivit domiciliului.

ALEGERI TURUL DOI, UNDE VOTEZ. Accesând Registrul electoral la adresa www.registrulelectoral.ro şi introducând CNP-ul şi numele, alegătorul poate afla dacă figurează în Registrul electoral, implicit în listele electorale permanente, și secia de votare la care este arondat, cu toate datele de localizare a acesteia.

TURUL II, ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Orice inadvertență între datele oferite de Registrul electoral și cele reale poate fi semnalată de către alegători primarilor sau direct AEP, la numărul de telefon 021 310 0767.

UNDE VOTEZ, LISTE PERMANENTE, SECȚII DE VOT: Alegătorii au posibilitatea de a se înscrie în Registrul electoral cu adresa de domiciliu sau cu adresa de reședină.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL II, 16 noiembrie. Au dreptul să voteze cetățenii români care au 18 ani împliniți până în ziua alegerilor inclusiv. Nu au dreptul de vot debilii sau alienaii mintal, puși sub interdicie, și nici persoanele condamnate la pierderea drepturilor electorale, prin hotărâre judecătorească definitivă.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI. Cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori pașaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, titlul de călătorie, iar, în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, valabile în ziua votării; Paşaportul simplu, pașaportul simplu electronic, pașaportul simplu temporar și titlul de călătorie pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetățenii români care votează în străinătate sau de cetăenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.

LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN STRĂINĂTATE POATE FI DESCĂRCATĂ AICI

DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE

HARTA SECȚIILOR DE VOT DIN DIASPORA

TURUL II, UNDE VOTEZI la PREZIDENȚIALE 2014. Alegătorii care în ziua votării se află în altă comună, oraş sau municipiu decât cel de domiciliu îşi pot exercita dreptul de vot la orice secţie de votare, după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin, fiind înscrişi de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare într-un tabel separat.

TURUL II, UNDE VOTEZI, CEREREA SPECIALĂ VOT LA DOMICILIU. Alegătorii netransportabili, deținuții, bolnavii internați în spitale care solicită urna specială trebuie să depună cereri scrise la secia de votare până cel mai târziu în preziua alegerilor.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL 2. Cererile de votare prin intermediul urnei speciale se depun la biroul electoral al secției de votare în data de 1 noiembrie 2014 (turul I de scrutin), respectiv în data de 15 noiembrie 2014 (turul II de scrutin), în intervalul orar 18:00 – 20:00.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL DOI, UNDE VOTEZ. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare împreună cu membrii acestuia trebuie să fie prezenţi la sediul secţiei de votare, în ajunul zilei votării, la ora 18,00, fiind obligat să dispună măsurile necesare pentru asigurarea ordinii şi corectitudinii operaţiunilor de votare. În intervalul orar 18,00 – 20,00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare primeşte cererile de votare prin intermediul urnei speciale.

Etichete: 16 noiembrie, alegeri prezidentiale 2014, bec, biroul electoral central, DECLARATIE PE PROPRIA RASPUNDERE, secţii de vot, TURUL DOI, turul II, unde votez, vot diaspora

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE