ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Klaus Iohannis i-a propus lui Victor Ponta o dezbatere electoralăALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Candidatul ACL la Președinție, Klaus Iohannis, a declarat că i-a propus de circa o lună de zile lui Victor Ponta să ia parte la o dezbatere electorală, înainte de turul întâi al alegerilor prezidențiale, din 2 noiembrie.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. SONDAJ - Klaus Iohannis, scor la jumatate fata de Victor Ponta
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. SONDAJ - Klaus Iohannis, scor la jumătate față de Victor Ponta
Foto: epochtimes-romania.com

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014:  Întrebat cum răspunde invitației premierului VICTOR PONTA de a lua parte la trei dezbateri în cursa prezidențială pe teme legate de economie, politică externă și Constituție, KLAUS IOHANNIS a răspuns că a el a fost cel care a anunțat intenția de a participa la o dezbatere electorală cu Victor Ponta în cursa prezindențială, anunță Digi24.ro.

"Am făcut o invitație pentru o dezbatere sau pentru mai multe dezbateri cred că de acum o lună de zile și iată că după o lună de zile și primul ministru s-a gândit să se ocupe de această chestiune. Eu sunt dispus să discut, discutăm proiectele noastre, să discutăm despre economie, despre statul de drept, despre independența justiției, doar că aceste două noțiuni nu prea le-am auzit de la tânărul prim-ministru. Dar sigur, sunt dispus să discutăm orice temă relevantă pentru România și pentru români", a declarat Iohannis la RFI.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: În legătură cu faptul că Ponta a evocat necesitatea prezenței persoanei propuse pentru poziția de prim-ministru la dezbaterea pe teme economice, candidatul ACL a spus: "Da, la noi este simplu. Ar fi foarte interesant de urmărit cu cine vine domnia sa pentru postul de prim-ministru".

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Liderul PSD, premierul Victor Ponta a anunţat că va propune, pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, să fie organizate cel puţin trei dezbateri publice punctuale, privind politica externă, sistemul constituţional şi, respectiv, viziunea economică, în media diferite, nu la o singură televiziune

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: La dezbaterea privind economia va trebui să participe, în opinia lui Ponta, şi persoana propusă pentru postul de prim-ministru de către candidatul la Preşedinţie.

El a precizat totodată că, înaintea primului tur al alegerilor, va participa la orice format de dezbatere care permite o confruntare între toţi candidaţii la Preşedinţie, spunând că a greşit anterior, când afirma că nu va participa la vreo dezbatere înaintea primului tur.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Premierul Victor Ponta a declarat că va participa la dezbaterile electorale dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale atât în turul întâi, cât şi între primul tur şi al doilea. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: Mai mult, el a propus ca între turul întâi şi cel de-al doilea să existe cel puţin trei dezbateri între cei doi candidaţi.

„Lansez o invitaţie. Propun ca între cele două tururi să existe minim trei dezbateri între cei doi candidaţi. Aceste trei dezbateri trebuie să aibă loc pe următoarele subiecte: politică externă şi securitate naţională, apoi sistemul constituţional şi politic românesc, cum să fie relaţia dintre preşedinte, guvern, Parlament, ce facem cu regiunile, descentralizarea, iar în al treilea rând trebuie să fie o dezbatere pe teme economice, unde trebuie să participe şi cel pe care-l propui ca viitor premier", a spus premierul la Antena3.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014: În plus, Ponta a mai spus că va participa în primul tur şi la o dezbatere cu toţi candidaţii.

"Înainte de primul tur, dacă există un format care să acorde şanse egale tuturor candidaţilor, atunci voi participa. Trebuie să particip pentru că sunt egal cu toţi ceilalţi", a mai afirmat prim-ministrul.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014 - ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În acest an, pe 2 noiembrie şi, respectiv, 16 noiembrie, au loc alegerile prezidentiale. Aceste alegeri prezidentiale aduc unele modificari legate de cum vom putea vota. 

- nu vor mai exista sectii speciale de vot pentru romanii care nu se afla in localitatea de domiciliu in ziua scrutinului

- alegatorii vor putea vota la urna speciala doar in tara, nu si in strainatate

- romanii din strainatate vor avea la dispozitie mai putin de 300 de sectii de vot

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Cum se voteaza în ţară

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Biroul Electoral Permanent transmite ca cetatenii romani cu domiciliul in Romania, care se afla in tara in ziua alegerilor, isi vor putea exercita dreptul de vot in baza oricaruia dintre urmatoarele documente:

- cartea/buletinul de identitate

- cartea electronica de identitate

- cartea de identitate provizorie

- pasaportul (diplomatic, diplomatic electronic, de serviciu sau de serviciu electronic)

- carnetul de serviciu militar (in cazul elevilor din scolile militare)

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Cum se voteaza in strainatate

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. In cazul cetatenilor romani cu domiciliul in Romania care in ziua votului se afla in strainatate, acestia isi vor putea exercita dreptul de vot la oricare dintre sectiile de votare din tara in care se afla.

Pentru a-si exercita acest drept, ei au nevoie insa de:

- pasaport (fie diplomatic, diplomatic electronic, de serviciu, de serviciu electronic, simplu, simplu electronic, simplu temporar)

- titlu de calatorie

- carte de identitate sau carte de identitate electronica (daca se afla intr-o tara care le-a permis accesul pe aceasta baza)

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. De asemenea, cetatenii romani cu domiciliul in strainatate care se afla in strainatate sau in Romania in ziua alegerilor isi vor putea exercita dreptul de vot in baza urmatoarelor acte:

- pasaportul simplu cu mentionarea tarii de domiciliu

- pasaportul simplu temporar cu mentionarea tarii de domiciliu

- pasaportul simplu electronic cu mentionarea tarii de domiciliu

Toti acestia vor putea vota la una dintre sectiile din tara sau din strainatate.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014Urna speciala de vot

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. In ce priveste urna speciala de vot, aceasta se utilizeaza doar la sectiile de votare din tara, in timp ce sectiile de votare din strainatate nu vor avea sau utiliza urne speciale.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Deplasarea urnei speciale se va face de o echipa formata din cel putin doi membri ai biroului electoral al sectiei de votare, insotita de paza asigurata de reprezentantii MAI.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Spre deosebire de alegerile prezidentiale din anul 2009, in 2014 nu se vor mai organiza sectii speciale de vot, dupa ce Guvernul Victor Ponta a adoptat o ordonanta de urgenta, in luna iunie, prin care un cetatean cu drept de vot poate vota la orice sectie la prezidentiale si nu va mai fi nevoit sa se prezinte la o sectie speciala, daca nu se afla in localitatea de domiciliu.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Aceasta OUG prevede desfiintarea sectiilor de votare speciale, astfel incat dreptul de vot sa poata fi exercitat la orice sectie de votare, in cazul alegatorilor care in ziua scrutinului se afla in alta comuna, in alt oras sau municipiu decat cel de domiciliu. Acestia trebuie insa sa declare in scris, pe propria raspundere, ca nu au mai votat si nu vor mai vota la acel tur de scrutin.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. In nota de fundamentare a Guvernului se arata ca "din practica anterioara a organizarii alegerilor s-a constatat ca au fost situatii in care cateva sute de sectii de votare din localitatile mari si din zonele turistice au fost extrem de aglomerate, iar in alte cateva mii de astfel de sectii, constituite in localitatile mici, rurale, fluxul alegatorilor a fost deosebit de redus".

Etichete: alegeri prezidentiale 2014, dezbatere, iohannis, LA TV, Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE