ALEGERI PREZIDENȚIALE - REZULTATE EXIT POLL. Cine face sondaje în primul tur, duminicăALEGERI PREZIDENȚIALE - REZULTATE EXIT POLL. Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat şase institute de sondare pentru ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Primele estimări vor fi făcute la ora 21.00, în momentul închiderii urnelor.

ALEGERI PREZIDENȚIALE - REZULTATE EXIT POLL. Cine face sondaje in primul tur
ALEGERI PREZIDENȚIALE - REZULTATE EXIT POLL. Cine face sondaje în primul tur
Foto: www.e-stireazilei.ro

ALEGERI PREZIDENȚIALE - REZULTATE EXIT POLL. Până joi seară, BEC acreditase şase case de sondare pentru alegerile prezidenţiale 2014. Acestea sunt: Asociaţia Populară Wilfried Martens, Rating Pol Consultanţă, SOCIOPOL, IRES, CSOP şi BCS. Operatorii de sondaj ai celor şase instituţii vor putea să-şi desfăşoare activitatea, în baza acreditării, în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, fără a le fi permis accesul în interiorul secţiilor de votare, conform adevarul.ro.

ALEGERI PREZIDENȚIALE - REZULTATE EXIT POLL. Cine sunt aceste institute de sondare? BCS este o fundaţie lansată de sociologul Bruno Ştefan, lector universitar la Universitatea Politehnică Bucureşti. BCS a realizat în vara acestui an un sondaj care îl dădea pe Klaus Iohannis câştigător în turul II al alegerilor prezidenţiale, însă diferenţa până la scorul lui Victor Ponta era mai mică decât marja de eroare.

ALEGERI PREZIDENȚIALE - REZULTATE EXIT POLL. CSOP este o firmă la care figurează ca acţionari două companii: BBSS, înregistrată în Bulgaria(procentaj majoritar) şi TNS, înregistrată în Olanda. Conform site-ului “România curată”, CSOP avea în 2013 cea mai mare cotă, 31%, pe piaţa sondajelor, cu o cifră de afaceri de 6,6 milioane de lei anul trecut.

ALEGERI PREZIDENȚIALE - REZULTATE EXIT POLL. Institutul IRES este condus de fostul ministru PSD, Vasile Dâncu, SOCIOPOL este controlat de Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al premierului Victor Ponta, iar fundaţia Wilfried Martens este un organism din zona popularilor europeni.

ALEGERI PREZIDENȚIALE - REZULTATE EXIT POLL. Primele exit poll-uri ar trebui publicate, conform legii, la ora 21.00, după închiderea urnelor, însă experinţa alegerilor trecute ne arată că televiziunile cu care au contracte diversele case de sondare fură startul pentru a avea audienţă mai mare.

Etichete: alegeri prezidenţiale, rezultate exit poll

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE