ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, PROTESTE. Ce scrie presa internaţională despre protestele din RomâniaALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, PROTESTE. Principalele agenţii de presă străine scriu despre manifestaţiile care au avut loc sâmbătă în mai multe oraşe din România, în cursul cărora mii de persoane au acuzat Guvernul că a îngreunat votul românilor din străinătate în primul tur al alegerilor prezidenţiale de la 2 noiembrie.

Protest in Piata Universitatii, sambata
Protest în Piața Universității, sâmbătă
Foto: Iulian Tănase Facebook

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, PROTESTE. REUTERS scrie că mii de persoane s-au adunat în oraşe de pe tot teritoriul României pentru a-i susţine pe compatrioţii din străinătate, care au fost "împiedicaţi" să voteze în primul tur. Protestatari din capitală şi din oraşele Cluj şi Timişoara, în vestul ţării, i-au cerut premierului Victor Ponta, clasat primul după turul întâi, să demisioneze, acuzându-l că a eşuat să asigure tuturor cetăţenilor dreptul de a vota, scrie realitatea.net.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, PROTESTE. Agenţia ASSOCIATED PRESS (AP), citată de postul Fox News, notează că acest protest faţă de Guvern, acuzat că ridică dificultăţi în calea votului românilor din străinătate, are loc cu o săptămână înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, PROTESTE. Agenţia rusească de presă RIA NOVOSTI afirmă că protestele vizează "proasta organizare a primului tur al alegerilor prezidenţiale", adăugând că protestatarii susţin că mii de români din străinătate nu au putut să voteze pe 2 noiembrie din cauza numărului insuficient de secţii de votare în scrutinul care-l va desemna pe succesorul preşedintelui în exerciţiu Traian Băsescu. "Majoritatea substanţială a alegătorilor din străinătate îl susţine pe Klaus Iohannis (46%), în timp ce Ponta a primit doar 18% din voturi", notează agenţia rusească.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, PROTESTE. Agenţia BELGA, citată de site-ul Radioteleviziunii Belgiene Francofone (RTBF), şi AGENCE FRANCE-PRESSE relatează că mii de persoane au manifestat sâmbătă împotriva Guvernului, acuzat că a încercat să "împiedice" votul românilor din străinătate în primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminica trecută, câştigat de premierul în exerciţiu Victor Ponta.

 

Etichete: alegeri prezidentiale 2014, proteste

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE