ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, REZULTATE SI EXIT-POLLURI: Ce case de sondare vor realiza EXIT POLLALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, exit poll, rezultate. IRES, BCS, CSOP sunt cele trei case de sondare a opiniei publice acreditate până acum de BEC să realizeze exit-poll-uri, la primul tur de scrutin, din 2 noiembrie. 

Decizia BEC: Cine face exit poll-uri la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014
Decizia BEC: Cine face exit poll-uri la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014
Foto: forbes.ro

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, exit poll, rezultate - Ca de obicei, fiecare televiziune de știri, dar și site-urile de știri, inclusiv B365.ro, vor prezenta primele exit polluri odată cu închiderea urnelor. 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, exit poll, rezultate. Operatorii de sondaj vor putea să lucreze, în baza acreditării, în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, fără a avea acces în unităţile respective.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, exit poll, rezultate. LEGERI PREZIDENŢIALE 2014. REZULTATE şi EXIT POLL-URI. BCS este o fundaţie fondată de sociologul Bruno Ştefan şi în vara acestui an a realizat un sondaj în care Klaus Iohannis ar fi câştigat turul II al alegerilor prezidenţiale. BCS a fost acreditat şi la alegerile europarlamentare de la începutul anului.

CSOP este o firmă la care figurează ca acţionari companiile BBSS (înregistrată în Bulgaria) şi TNS (înregistrată în Olanda). În 2013, CSOP avea cea mai mare cotă pe piaţa sondajelor, de 31%, cu afaceri de 6,6 milioane lei în 2013.

Totodată, joia trecută, Biroul Electoral Central a adoptat în şedinţa o decizie de acreditare a IRES (Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie) pentru realizarea unui sondaj de opine la ieşirea de la urne la alegerile prezidenţiale. Instituţia este condusă de sociologul Vasile Dâncu, membru PSD, fost senator. Orice entitate poate face asemenea sondaje, cu precizarea că în zona de protecţie stabilită de BEC - 500 de metri în jurul secţiilor de vot - pot acţiona doar operatorii entităţilor acreditate, scrie gandul.info.

Etichete: alegeri prezidenţiale, candidaţi, exit poll, Klaus Iohannis, monica macovei, rezultate, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE