ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Demonstrația de la București- GALERIE FOTO&VIDEOPROTESTE ÎN BUCUREȘTI. ALEGERI 2014, TURUL II, REZULATTE EXIT-POLL TURUL DOI. Bucureștenii au ieșit în stradă, duminică seară, să protesteze împotriva Guvernului Ponta, după ce mulți români din diaspora nu au putut vota. Protestul s-a transformat, după anunțarea rezultatelor alegerilor, într-o demonstrație de bucurie, la care au participat 10.000 de români.

UPDATE. Klaus Iohannis a ajuns în Piața Universității. Protestatarii scandează "Iohannis!" și cântă imnul național.

UPDATE. 23:40 IOHANNIS A ANUNTAT CA VINE IN PIATA UNIVERSITATII.

 

 


UPDATE. 23:22 Protestatarii au trecut pe langa o dubita de campanie de-a lui Klaus Iohannis si au inceput sa aplaude. Dubita a pornit dupa protestatari. Din dubita se aude muzica populara (Cel mai probabil, marca Liviu Vasilică). 

UPDATE. 23:10 Protestatarii blocheaza Bulvardul Magheru.

Protestatarii strigă: "Daciana, dragostea mea!", "PSD, ciuma roșie!"

UPDATE. 23:05 Protestatarii au ajuns în Piața Romană. Se strigă DEMISIA!

UPDATE 22:50. Protestatari au blocat bd. Lascar Catargiu.

UPDATE 22:45. Protestatarii pleaca spre Universitate.

Protestatarii sar, strigând "Cine nu sare, NU vrea schimbare!". La protest se află și sociologul Mircea Chivu, dar și actorul Marius Manole și rapperul Ombladon .

UPDATE. 22.30 Protestatarii au ajuns in fata Guvernului. Se striga "Jos Ponta" si "DEMISIA"! 

Circa 4000 de oameni se afla aici.

UPDATE 22:15 - Protestatarii se întorc în Piața Victoriei, după ce jandarmii nu i-au lăsat să ajungă la PSD. Ei strigă: "Demisia!", "Vor să voteze, lăsați-i să voteze!".

Bulevardul Kiseleff a fost inchis. manifestanții se îndreaptă spre PSD, anunță Digi24. Ei strigă Solidaritate! Jandarmeria apără hoția! PSD - CIUMA ROȘIE! JOS PONTA!

UPDATE 20:15 Aproximativ 1.000 - 1.500 de persoane protestează pe BD. Magheru

PROTESTE ACUM ÎN BUCUREȘTI. ALEGERI 2014, TURUL II, REZULATTE EXIT-POLL TURUL DOI. Manifestanţii sunt solidari cu românii din diaspora care şi acum stau la cozi interminabile pentru a vota. Ei cer guvernului să dispună, printr-un act normativ, prelungirea programului de votare după ora 21.00.

PROTESTE ACUM ÎN BUCUREȘTI. ALEGERI 2014, TURUL II, REZULATTE EXIT-POLL TURUL DOI. Manifestanţii scandeaza : "Cozile de la Paris sunt la fel ca-n comunism", "Tovarăşi, prelungiţi votul", "Daţi ordonanţa, să voteze Franţa" şi "Democraţia e votul, nu hoţia". Protestatarii au steaguri tricolore şi bannere pe care scrie "Ieşi din casă dacă îţi pasă", "Tot pentru vot, tot pentru ţară", "Lăsaţi diaspora să voteze", "Votul nu e o lozincă" şi "Anual diaspora aduce miliarde de euro/dolari, Po(a)nta le fură dreptul de vot!", potrivit europafm.ro.

PROTESTE ACUM ÎN BUCUREȘTI. ALEGERI 2014, TURUL II, REZULATTE EXIT-POLL TURUL DOI. Zeci de mii de români s-au asezat la rind încă de la orele 5.00-6.00 dimineața in fata secțiilor de votare. La Paris, sunt peste 5.000 de oameni, in Germania, peste 10.000 de români stau la coadă la secţiile de vot din Munchen, Stuttgart, Bonn, Berlin şi Hamburg. Desi se aşteapta de ore bune, oamenii continuă să vină. La Londra, peste 12.000 de români stau la coadă, la cele trei secții de votare.

PROTESTE ACUM ÎN BUCUREȘTI. ALEGERI 2014, TURUL II, REZULATTE EXIT-POLL TURUL DOI.Și la Consulatul român de la Torino asteapta peste 5.000 de oameni. Inconjurati de mai mulţi jandarmi italieni care asigura ordinea, romanii au început să scandeze mesaje impotriva guvernului, nemulţumiţi că trebuie să aștepte ore în șir pentru a putea vota.

Anuntul postat de Uniti Salvam pe pagina de Facebook "Democratie, te strigam in strada"
Piata Universitatii,
14-15-16 noiembrie, ora 18.00

Se implinesc numaidecat 25 de ani de la revolutie. Catifeaua de-atunci a mucegait, prin gauri vi se vad toate slabiciunile, va cad toate mastile, sunteti doar cartoane. MAE considera de cuviinta sa aniverseze revolutia impiedicand romanii din diaspora sa voteze. S-a petrecut si o demitere de forma, nu de fond. Stim foarte bine ce aveti de gand sa faceti, dar de data asta suntem aici. Dupa 2 saptamani de presiuni, de proteste, de semnale de alarma trase.

A venit momentul sa-l tragem pe ultimul. Ne-ati luat atat de multe in anii care s-au scurs de-atunci, incat uneori dreptul de a vota e tot ce mai avem. Iesim in strada pentru el. Iesim in strada pentru ca ne-am saturat sa fim un popor de victime. Nu aveti voi calusuri cate guri avem noi. Avem o arma mai puternica decat voi toti la un loc: democratia.

Revolta ne scoate in strada. Vrem vot electronic, vrem eliminarea barierelor in calea participarii. Ne vedem in Piata Universitatii, locul in care romanii s-au scufundat in intuneric si nu s-au mai intors pentru ca noi sa putem vota azi. Pentru noi, cei liberi.

Etichete: 16 noiembrie, 2014, alegeri prezidenţiale, duminică, Piaţa Universităţii, protest, TURUL DOI, uniti salvam

0/1 COMENTARII
Mircea
16 nov 22:10
+0
VOTURI
-0
Marsul de pe Kiseleff este neautorizat, deci jandarmii ar fi avut voie sa inchida bulevardul.
De ce insa nu s-a aplicat aceeasi masura si in cazul "plimbarii" de la Cotroceni, la fel de neautorizata, organizata de Antena 3?

Si, in plus, care-i explicatia LEGALA pentru blocarea circulatiei unui grup de oameni?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE