ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - SONDAJE. Cine face sondaje de opinie pentru ALEGERILE PREZIDENŢIALEALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - SONDAJE. Evolutia competitorilor in aceasta campanie electorala va fi urmarita si de aceasta data de casele de sondare a opiniei publice. O parte dintre ele sunt conduse de sociologi care au avut sau au legaturi cu partidele.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 - SONDAJE. Cine face sondajele de opinie pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - SONDAJE. Cine face sondajele de opinie pentru ALEGERILE PREZIDENŢIALE
Foto: stirileprotv.ro

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - SONDAJERomaniacurata.ro a consultat Registrul Comertului si a dat publicitatii mai multe informatii, printre care si actionariatul firmelor de sondare a opiniei publice.

INSCOP

Inscop Cercetare SRL are un singur actionar - Remus Ioan Stefureac (100%), unul dintre fostii consilieri ai lui Mircea Geoana la alegerile prezidentiale din 2009. Echipa de conducere este formata din Remus Ioan Stefureac - director general, Cornel Mihali - director de cercetare, Darie Cristea - coordonator proiecte.

Anul trecut, Romania Libera scria ca Stefureac este doctorand al Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul" (din subordinea SRI) si fost consilier al directorului SRI, George Maior.

CCSB

Compania de Cercetare Sociologica si Branding Forum SRL (CCSB) ii are inscrisi la Registrul Comertului ca actionari pe Camelia Voiculescu (fiica lui Dan Voiculescu) (67%), Mirel Palada (15%) si Mihai Motoc (18%).

Mirel Palada a fost si director general al CCSB pana la izbucnirea scandalului din vara trecuta, cand Motoc si alti fosti colaboratori ai lui Dan Voiculescu au facut dezvaluiri despre modul de lucru al acestuia. CCSB a fost prinsa in dosarul de santaj in care sunt implicati Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu, potrivit sursei citate.

Ulterior, Palada a fost numit purtator de cuvant al Guvernului condus de Victor Ponta, functie din care a fost inlaturat recent.

Sociopol

Centrul de Cercetare Consultanta Sociologica "SOCIOPOL" are un unic actionar, pe sociologul Mirel Palada.

Conform jurnalistilor de la Romania Curata, SOCIOPOL a fost creat de Mirel Palada dupa plecarea de la CCSB.

GSSC Avangarde

Grupul de Studii Socio - Comportamentale Avangarde SRL ii are ca actionari pe Marius Pieleanu (99%) si Psyho Global Consult (1%). Sociologul Marius Pieleanu este si administrator, si director tehnic.

Pieleanu este un apropiat al Partidului Conservator, fiind frecvent invitat in studiourile Antenei 3.

In luna iulie, sotia sa, Ileana, a fost votata de Parlament ca si consilier la Curtea de Conturi din partea PC, in lipsa unei experiente consistente in domeniu, ea lucrand anterior ca director adjunct al Directiei Penitenciarelor, mai precizeaza sursa citata.

CSCI

Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI) este un proiect al Fundatiei Multimedia, al carei presedinte de onoare este Bogdan Teodorescu, unul dintre strategii de campanie ai lui Victor Ponta la aceste alegeri prezidentiale.

Dan Sultanescu, un alt consilier al candidatului PSD, este director executiv.

IRES

Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie SRL (IRES) ii are ca actionari pe Vasile Dancu (85%) si Elena Madalina Grigore (15%).

Este unul dintre cele mai cunoscute institute de sondare, cercetarile sale vizand diverse teme, nu doar politice.

Vasile Dancu a fost ministru al Informatiilor Publice in Guvernul Nastase si senator PSD.

IMAS

IMAS-Marketing si Sondaje SA (IMAS) ii are ca actionari pe Alin Teodorescu (53%), Teodor Czobor (8%), la care se adauga o lista persoane fizice (39%).

Director general este Alin Teodorescu, fost deputat PSD si fost consilier personal si sef al cancelariei premierului Adrian Nastase.

Metro Media Transilvania

Metro Media Transilvania Studii Sociale Sondaje Marketing si Publicitate SRL are un singur actionar, pe Emil Danila (100%). Compania a fost infiintata in anul 1994 de Vasile Dancu.

CURS

Centrul de Sociologie Urbana si Regionala SRL are mai multi actionari, printre care Dorel Abraham (30,15%), Nica Augustin Stoica (13,2%) si Mircea Petru Capros (10%).

Presedinte este Dorel Abraham.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - SONDAJE. Mai multe detalii despre celelalte case de sondare a opiniei publice, care fac sondajele pentru alegerile prezidentiale, pe Romaniacurata.ro.

Etichete: alegeri prezidenţiale, alegeri prezidentiale 2014, ALEGERI PREZIDENŢIALE SONDAJ, sondaj, sondaj alegeri prezidentiale 2014, sondaje

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h