ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, SONDAJ: Iohannis și Ponta trec sigur în turul doi în SONDAJE DE OPINIEALEGERI PREZIDENTIALE 2014, SONDAJ: Toate sondajele comandate referitor la cursa pentru alegerile prezidențiale din 2014 indică faptul că în turul doi ar intra KLAUS IOHANNIS și VICTOR PONTA. În funcție de casa de sondare, însă, diferențele dintre primul și al doilea clasat sunt mai mici sau mai mari. ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, SONDAJ

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. IRESCOP: Victor Ponta, 41% in primul tur de scrutin. Primii 4 candidati
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. IRESCOP: Victor Ponta, 41% în primul tur de scrutin. Primii 4 candidați
Foto: vasile-antipa.blogspot.com

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, SONDAJ: 59% dintre români susţin că se vor prezenta la urne în primul tur al alegerilor prezidenţiale, ce va avea loc la 2 noiembrie, dintre aceştia 40,6% declarând că vor vota cu liderul PSD, Victor Ponta, şi 30,1% - cu Klaus Iohannis, preşedintele PNL, relevă un sondaj INSCOP realizat în perioada 2-8 octombrie, dat publicităţii miercuri. 

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, SONDAJ: Sondajul arată că pe locul trei în primul tur s-ar clasa Elena Udrea cu 6,7%, urmată de Călin Popescu-Tăriceanu (6,2%), Teodor Meleşcanu (4,6%), Monica Macovei (4,6%), Kelemen Hunor (2,5%), Dan Diaconescu (2%), Corneliu Vadim Tudor (1,7%). Ceilalţi candidaţi - Gheorghe Funar, Zsolt Szilagyi, William Brînză, Constantin Rotaru, Mirel Mircea Amariţei - sunt cotaţi împreună cu 1% dintre voturi.

SONDAJ ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014:

În turul doi, Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale cu 53,5% din voturi iar Klaus Iohannis ar obţine 46,5%. Raportarea datelor se face la un eşantion de 74,5% din populaţie care a indicat o opţiune.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, SONDAJ: Candidatul ACL Klaus Iohannis este preferat de alegătorii din Transilvania, în fața candidatului PSD Victor Ponta, arată Barometrul de Opinie realizat de GSSC Avangarde.
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, SONDAJ: Klaus Iohannis ar obţine 55% dintre voturile alegătorilor din regiunea Transilvaniei, arată sondajul de opnie.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, SONDAJ: Comparativ, Victor Ponta ar fi preferat în Muntenia şi Moldova (66%, respectiv 60%). În Capitală, procentul este 43% pentru candidatul ACL şi 57% pentru cel al PSD-PC-UNPR.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, SONDAJ: Potrivit Barometrului de opinie Avangarde, la nivel naţional, 42% dintre respondenţi ar vota pentru Victor Ponta, iae 28% pentru Klaus Iohannis, urmat de Călin Popescu Tăriceanu (PLR) cu 8%, Elena Udrea (PMP) cu 5% şi Teodor Meleşcanu (PNM), Kelemen Hunor (UDMR şi Monica Macovei cu câte 4%, C. V Tudor şi Dan Diaconescu ar aduna câte 2% din voturi şi William Brânză 1%.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, SONDAJ: Sondajul amintit a fost realizat în perioada 28 septembrie 3 – octombrie, pe un eşantion de 950 de persoane, faţă în faţă cu respondentul, la domiciliul acestuia. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Eroarea maximă tolerată este de 3,18%, pentru un interval de încredere de 95%.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Cel mai nou sondaj, efectuat de barometrul de opinie GSSC Avangarde îl scoate pe Victor Ponta câştigător al alegerilor în primul tur, cu 42% din voturi. El este urmat de prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, cu 28%. Călin Popescu Tăriceanu e pe locul 3, cu 8% din voturi, conform stiri.yahoo.com.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Potrivit aceluiaşi sondaj, în turul al doilea, actualul premier ar obţine majoritatea voturilor, 57%, iar ce Klaus Iohannis ar reuşi să convingă 43% din electorat.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, SONDAJ. Acest sondaj a fost realizat în perioada 28 septembrie - 3 octombrie pe un eşantion de 950 de persoane, faţă în faţă cu respondentul. Marja de eroare este de 3,18%.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014, SONDAJ. Un alt sondaj este cel realizat de Research Grup, la comanda Institutului de Studii Liberale. Acesta arată că, în primul tur, Victor Ponta ar fi pe locul 1, cu 42%, în timp ce Klaus Iohannis ar obţine 23%. Pe locul al treilea se află Călin Popescu Tăriceanu cu 11% din voturi. Sondajul a fost realizat în perioada 20 - 25 septembrie, prin telefon, pe un eşantion de 1.600 de persoane. Marja de eroare este de 2,5%.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, SONDAJ: Sondajul CURS facut pentru Fundatia Romania Noastra, infiintata de Mircea Geoana, da urmatoarele rezultate:
Victor Ponta – 47%
Klaus Iohannis – 28%
Cristian Diaconescu – 7%
Mihai Razvan Ungureanu – 6%
Dan Diaconescu – 4%
Corneliu Vadim Tudor – 4%
Kelemen Hunor – 2%
Altii - 2%
Pentru turul 2, in situatia unei confruntari intre primii doi clasati, Victor Ponta si Klaus Iohannis, CURS indica urmatoarele procente:
Victor Ponta – 53%
Klaus Iohannis – 47%
Sondajul a fost realizat in perioada 27 iunie - 4 iulie 2014 (inainte ca Tariceanu sa-si anunte intentia de a candida la alegerile prezidentiale), pe un esantion de 1066 de respondenti. Marja de eroare este de plus/minus 3%,

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, SONDAJ

Etichete: alegeri prezidenţiale, Klaus Iohannis, primul tur, sondaj, Victor Ponta

0/8 COMENTARII
ups
26 oct 11:43
+0
VOTURI
-0
Sunt din Moldova nu il votez pe Ponta nici intr-o mie de ani...dar mare dreptate ai!
gica
23 oct 18:46
+0
VOTURI
-0
Vad ca o d-ati tare cu Tariceanu , ce minte ingusta mai are romanul , a-ti uitatat atat de repede ca pe timpul lui daca trebuia sa inmatriculezi o masina trebuia sa-i dai foc , pe criminalul asta nu o sa-l votez niciodata in viata mea .Pe IOHANIS il stimez de ani buni pentru ce a facut Sibiu , nu de acum din campanie asa ca mai ganditi pana sa dati un vot.
dasen
21 oct 20:13
+0
VOTURI
-0
iohannis va castiga...aveti noroc cu transilvania ca daca ar fi dupa mintea ingusta a celor din moldova si sud...am fi tot republica socialista romania...
Daneeb
20 oct 17:39
+0
VOTURI
-0
Singura optiune viabila pentru sefia Cotroceniului ramane Tariceanu. Si o scurta caracterizare a candidatilor la prezidentiale : Toţi ceilalţi aşa-zişi candidaţi de dreapta – Iohannis - un constipat mut, Udrea - o hartista politica, Macovei – genul ofiterei naziste, sefa de lagar sunt de fapt marionetele lui Traian Băsescu şi continuatorii politicii de cancan,securism şi mahalagism a acestuia iar restul nu sunt de luat in seama. Cheers!
vali
18 oct 14:31
+0
VOTURI
-0
daca ai sub 40 de ani cred ca ai creierul spalat. nu pot sa cred ca nu vezi directia in care se indreapta tara cu un plagiator ca si ponta. pomeni electorale si saracie. mai mergi si in vestul europei,poate ai sa constati cam ce clasa politica au,cu siguranta nu de stanga....
vio
17 oct 21:45
+0
VOTURI
-0
cristian diaconescu....))))))))))))ati luat-o razna
radu
17 oct 17:38
+0
VOTURI
-0
tot mai mult din votantii acl se indreapta spre tariceanu, fizic ar si sufleteste.iohhanis nu prinde 30% nici in vis, presupunand ca va mai fi candidat in data de 16 noiembrie. chiar si asa, tariceanu fiind de dreapta atrage simpatie si de la psd-isti, pentru ca merita, pentru ca s-a vazut ce insemna sa ai un Tariceanu prim-ministru, a venit timpul si in Europa sa ne afirmam
andrei
17 oct 15:51
+0
VOTURI
-0
Sondaje facute la "comanda" sau ce? Udrea pe locul 3? Iohannis cu peste 30%? abia astept sa vina alegerile sa vedem atunci adevarata realitate!! Minciuni de genul acestui articol am tot avut timp de doua mandate basiste!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE