ALEGERI PREZIDENTIALE TURUL DOI, vot în străinătate - Probleme la Chișinău, sfatul ambasadoruluiALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Situaţia a început să se tensioneze la Chişinău duminică după-amiază pe măsură ce cozile de la secţiile de vot pentru prezidenţiale s-au îngroşat, condiţii în care ambasadorul României, Marius Lazurca, i-a îndemnat pe români să se ducă să voteze la secţiile de votare din apropierea Capitalei, informează Digi 24.

Cozi la vot, la Chisinau. Sursa foto - realitatea.net
Cozi la vot, la Chișinău. Sursa foto - realitatea.net

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Românii din R. Moldova s-au prezentat la vot cu două ore înainte de deschiderea urnelor şi au stat ore în şir la coadă. Dacă la început timpul de aşteptare era de o oră, două, cei care au venit după ora 10:00 au reuşit să voteze după cinci ore.

După-amiază oamenii au început să forţeze gardurile de protecţie şi au scandat „Vrem să votăm!" şi "Ruşine!". Carabinierii (jandarmii moldoveni - n.r.) încearcă să păstreze ordinea.

„Interesul pentru scrutin este foarte mare. Deşi am eficientizat cu mult procesul de vot, cozile sunt foarte mari în Chişinău. Îi îndemn pe românii din Chişinău, care au posibilitatea, să meargă şi să-şi exercite dreptul de vot la secţiile de votare din Hânceşti, Călăraşi, Orhei. Secţiile din Ialoveni şi Chişinău sunt foarte aglomerate", a declarat, pentru Unimedia, Marius Lazurca, ambasadorul României în R. Moldova, o declarație preluată de agenția Mediafax.

Etichete: 2014, alegeri prezidenţiale, Chişinău, diaspora, Klaus Iohannis, TURUL DOI, Victor Ponta, vot

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE