ALEGERI PSD. Liviu Dragnea, unicul candidat, ales preşedinte cu 97% din voturiALEGERI PSD. Liviu Dragnea, unicul candidat la ALEGERILE PSD, a fost ales preşedintele partidului. 81,23% din cei 531.000 de membri PSD au participat la vot duminică. 

ALEGERI PSD. Prezenta de 81,23% la urne. Liviu Dragnea, unicul candidat, ales presedinte PSD
ALEGERI PSD. Prezenţă de 81,23% la urne. Liviu Dragnea, unicul candidat, ales preşedinte PSD
Foto: politicalocala.ro

ALEGERI PSD. Din totalul membrilor PSD, 88,5% s-au prezentat la urne. Dintre aceştia, 97% l-au votat pe Liviu Dragnea preşedinte la PSD, 2,2% au votat împotrivă, iar 0,8% au fost voturi nule. Cea mai mare prezenţă la vot s-a înregistrat în Bucureşti - 30.000 membri, Vrancea, Dâmboviţa, Neamţ şi Galaţi, în timp ce cel mai mic procent s-a înregistrat în Harghita, Călăraşi şi Tulcea. Procente foarte bune, cu o prezenţă de peste 90%, s-au înregistrat şi în Olt, Ialomiţa şi Gorj, în timp ce în judeţele Cluj, Bacău şi Vâlcea prezenţa la vot a fost în jurul a 70%, a declarat Florin Iordache, preşedintele comisiei electorale din PSD. "10.500 au votat "nu". E un drept normal, democratic. Dacă nu erau aceste voturi "nu" aveam o problemă. S-au anulate aproximativ 2.000 de buletine, au fost introduse aşa cum le-au primit. Nu au putut vota cei care erau din afară pentru că borderoul cuprindea doar candidaţii înscrişi până la 1 septembrie", a declarat Iordache.

Duminică, la ora 20.00, s-a încheiat procesul de votare din cadrul alegerilor interne din PSD. Florin Iordache, preşedintele comisiei electorale din PSD a anunţat o prezenţă de 81,23% la vot pentru alegerea preşedintelui PSD, la nivel naţional.

Liviu Dragnea, candidat unic la funcţia de preşedinte al PSD, a devenit astfel cel mai votat român, din ultima perioadă, după Klaus Iohannis, potrivit România Tv.

Dragnea a transmis un gând bun de prietenie și respect pentru fiecare membru social-democrat care s-a prezentat la vot duminică.

ALEGERI PSD. "S-au evidențiat județele Olt, Teleorman, Maramureș, Ialomița, Gorj, Galați, Dolj, iar județele în care a fost o prezență mai slabă au fost Bacău, Cluj, Vâlcea. În această seară vom centraliza din aceste voturi câte s-au exprimat cu 'da' câte cu 'nu' și câte au fost nule, iar dimineață vom avea probabil rezultatele finale. La București am avut o prezență foarte bună, aproximativ de 85%, iar din Diaspora și Republica Moldova au votat 1.600 de colegi, adică 70 %", a spus Iordache, citat de Romaniatv.net.

Liviu Dragnea a anunţat că luni, în Comitetul Executiv Naţional, se va face o analiză a fiecărei filiale în parte cu privire la mobilizarea membrilor la vot, însă procesul va fi o "radiografie" a capacităţii de organizare a partidului şi nu va fi urmată de sancţiuni pentru filialele cu rezultate slabe.

ALEGERI PSD. Totodată, Liviu Dragnea a declarat duminică seara, după încheierea procesului de votare: "Vreau să îi asigur pe toți că nu voi avea nicio ezitare de a duce la capăt toate angajamentele pe care le-am luat". El a precizat ca la Congresul extraordinar din 18 octombrie va spune "lucrurile mai apăsat". 

Etichete: alegeri psd, Liviu Dragnea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE