Alegeri Republica Moldova. Igor Dodon a obţinut 52,4% din voturi, Maia Sandu - 47,6%Socialistul Igor Dodon a obţinut 52,4% din voturile exprimate, duminică, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, în timp ce candidata proeuropeană Maia Sandu a reuşit să obţină 47,6% din sufragii, arată rezultatele parţiale anunţate luni dimineaţă, după centralizarea a 99,81% din procesele verbale.

Alegeri Republica Moldova
Alegeri Republica Moldova

Conform Unimedia, au fost procesate rezultatele din 2.078 din totalul de 2.081 secţii de votare. La acest moment, Igor Dodon are 834.940 de voturi,iar Maia Sandu - 759.509 de voturi.

Peste 1,6 milioane de alegători moldoveni s-au prezentat la urne, duminică, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Un număr de 133.967 de cetăţeni moldoveni au votat în secţiile din străinătate, unde pe tot parcursul zilei au fost cozi uriaşe, iar cu câteva ore înainte de încheierea procesului electoral multe secţii de votare au epuizat buletinele de vot, sute de oameni nereuşind să voteze.

Cu puţin timp înainte de închiderea urnelor, Maia Sandu a ameninţat că va face o plângere penală împotriva ministrului de Externe şi preşedintei Comisiei Electorale Centrale, care nu au livrat un număr suficient de buletine de vot pentru al doilea tur al alegerilor.

Duminică seară, după anunţarea rezultatelor parţiale care îl indicau câştigător, Igor Dodon a susţinut o conferinţă de presă în care le-a transmis celor care au votat-o pe Maia Sandu că va fi şi preşedintele lor, cerându-le "să calmeze spiritele".

"Acum haideţi să calmăm spiritele, nu avem nevoie de ură în societate. Stimaţi concetăţeni care aţi votat-o pe Maia Sandu, o să iau în calcul toate dorinţele dumneavostră, o să ascult pe fiecare, dar haideţi să liniştim spiritele, să recunoaştem, diferenţa este destul de mare. Ieşiţi cu un mesaj foarte clar, eu sunt gata şi mâine pentru o întrevedere, dar nu trebuie divizată societatea", a declarat Dodon, care le-a transmis celor din diaspora că de astăzi este şi preşedintele lor.

Etichete: alegeri Moldova, alegeri republica moldova, igor dodon, maia sandu, presedinte moldova

0/3 COMENTARII
BASARABIA E ROMANIA
14 Nov 10:56
+0
VOTURI
-0
Cine nu e acord are tre spre Siberia
vlad
14 Nov 10:01
+0
VOTURI
-0
Si uite ca de fapt diferenta e mult mai mica decat s-a crezut initial .... 75000 de voturi, sa bagam aici vreo 15000 de transnistreni adusi cu autocarele, vreo 5-10.000 de moldoveni din diaspora care nu au putut vota (din ce am vazut pe inregistrari).... si diferenta devine de doar 50.000 .... Hai sa mai adaugam si pe toti studentii din Chisinau care nu au avut voie sa voteze in capitala (150.000 in total, dar mi-e imposibil sa estimez cati nu au mai facut-o) si ajungi la o diferenta ridicol de mica pentru o alegere atat de importanta pentru o tara. Nici nu mai includ frauda electorala si altele... 99.5% in Gagauzia pentru Dodon, mda unanimitate de care ar fi fost si Ceausescu gelos
cetatean
14 Nov 09:47
+0
VOTURI
-0
Sper sa dispara si mazgalelile de pe toti peretii Romaniei prin care suntem anuntati ca "Basarabia e Romania"! Basarabia nu e Romania.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h