ALEGERI SUA: DONALD TRUMP, PREŞEDINTELE STATELOR UNITE ale AMERICIIDONALD TRUMP, PREŞEDINTELE AMERICII. Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a obţinut până în prezent victorii în 22 de state americane şi a obţinut susţinerea a 232 de electori, devansându-şi rivala, pe Hillary Clinton, care a câştigat în 17 state şi a obţinut susţinerea a 209 electori.

Donald Trump si Hillary Clinton
Donald Trump şi Hillary Clinton

UPDATE 8:03 Ultimele secţii de vot pentru alegerile prezidenţiale s-au închis în Statele Unite, la 8 ora României.

Alaska a fost ultimul stat american care a votat. De regulă, câştigătorul alegerilor era clar până la ora închiderii secţiilor din micul stat cu trei electori în Colegiul Electoral.

De această dată, însă, cursa este foarte strânsă şi niciunul dintre cei doi candidaţi nu a obţinut încă cei 270 de electori de care are nevoie pentru a deveni noul preşedinte al Statelor Unite.

Donald Trump este creditat în prezent cu 244 de electori, iar Hillary Clinton cu 215.

Mass-media americană nu a dat încă proiecţii pentru Michigan, Wisconsin, Arizona, New Hampshire, Pennsylvania, Minnesota, Maine şi Alaska.

DONALD TRUMP, PREŞEDINTELE AMERICII. Hillary Clinton a câştigat alegerile in Nevada, potrivit unei proiecţii CNN. În aceste condiţii, Clinton are în prezent susţinerea a 215 electori, din totalul de 270 de care ar avea nevoie pentru a deveni prima femeie preşedinte a Statelor Unite, scrie news.ro.

Pe de altă parte, Donald Trump mai are nevoie de numai 26 de voturi pentru a deveni viitorul şef al statului.

Mass-media americană nu a dat încă proiecţii pentru Michigan, Wisconsin, Arizona, New Hampshire, Pennsylvania, Minnesota, Maine şi Alaska.

UPDATE 7.40: În Alaska nu s-au închis încă urnele.

În New Hampshire, lupta este cea mai strânsă. În prezent, Trump are un avans de 15 voturi în stat, în condiţiile în care numărătoarea se apropiere de final.

DONALD TRUMP, PREŞEDINTELE AMERICII. Trump a câştigat alegerile în Iowa şi a mai adăugat şase electori în tabăra sa

Republicanul Donald Trump a câştigat alegerile în Iowa şi a mai adăugat şase electori în tabăra sa, potrivit unei proiecţii CNN.

CNN nu a prezentat deocamdată o proiecţie pentru statul Utah. Pe de altă parte Associated Press l-a creditat pe Trump cu victoria în acest stat.

În cazul în care atât proiecţiile CNN, cât şi cele ale AP se confirmă, Trump mai are nevoie de numai 26 de electori pentru a fi ales preşedinte.

DONALD TRUMP, PREŞEDINTELE AMERICII. Trump a câştigat alegerile în Utah, mai are nevoie de 32 de alegători pentru a deveni preşedinte

Donald Trump a câştigat alegerile din Utah şi are în prezent 238 de electori din totalul de 270 de care are nevoie pentru a deveni preşedinte al Statelor Unite, arată proiecţiile Associated Press

Trump mai are nevoie de numai 32 de electori.

Rivala sa, Hillary Clinton, are 209 voturi în Colegiul Electoral.

De regulă, Utah este o victorie sigură pentru republicani. Însă anul acesta, prezenţa candidatului independent Evan McMullin, a schimbat calculele de anul acesta, pentru că a atras un număr important de alegători conservatori.

În Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Arizona, New Hamshire, Nevada şi Iowa, cursa este prea strânsă pentru a face proiecţii.

DONALD TRUMP, PREŞEDINTELE AMERICII. Trump a câştigat în 23 de state şi are susţinerea a 232 de electori; Clinton a obţinut 17 victorii şi 209 electori

Printre cele mai importante victorii ale lui Donald Trump se numără Florida, cu 29 de electori, dar şi Ohio, stat pe care Clinton se aştepta să îl câştige. Carolina de Nord a trecut de asemenea, în tabăra lui Trump, căruia i-a asigurat 15 electori.

În ceea ce o priveşte pe candidata democrată, aceasta a câştigat, printre altele, California (55 de electori) şi New York (29).

O surpriză neplăcută a făcut-o statul Virginia, unde Clinton a câştigat la diferenţă foarte mică de voturi.

În Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Arizona, New Hamshire, Nevada, Iowa şi Utah, cursa este prea strânsă pentru a face proiecţii.

Trump a obţinut 48,5% din votul popular, adică aproape 50 de milioane dintre sufragiile numărate, potrivit Associated Press.

DONALD TRUMP, PREŞEDINTELE AMERICII. Clinton a primit circa 47.500.000 de sufragii, adică 46,9%.

Etichete: alegeri sua, donald trump, donald trump presedintele americii, presedintele sua, SUA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h