ALERTĂ cu bombă pe aeroportul din Paris. Au fost găsite false dispozitive exploziveStare de alertă pe aeroportul Charles de Gaulles din Paris din cauza unui colet suspect în care se aflau, de fapt, false dispozitive explozive.

ALERTA cu bomba pe aeroportul din Paris. Au fost gasite false dispozitive explozive
ALERTĂ cu bombă pe aeroportul din Paris. Au fost găsite false dispozitive explozive

Alerta s-a declanşat după ce angajaţi ai serviciului de curierat FedEx au descoperit joi un colet care părea că conţină dispozitive explozive reale cu destinaţia Tunisia, expediat din Statele Unite, informează agenţia de presă AFP, citată de ZF. 

Înăuntru se afla, de fapt, un recipient sub presiune plin cu obiecte contondente, iar la o verificare mai amănunţită s-au descoperit dispozitive ce păreau a fi detonatoare, a declarat Frederic Petit, un reprezentant sindical al angajaţilor companiei.

Personalul a alertat autorităţile, precizând că este vorba de un "pericol iminent". La faţa locului, s-au deplasat forţe de securitate cu dispozitive de scanare şi câini utilitari.

Potrivit unei surse a securităţii din aeroport, a fost vorba despre dispozitive de inducere în eroare a radarelor militare care trebuiau livrate ambasadei SUA în Tunisia, pentru a fi folosite într-un exerciţiu militar.

"Acest tip de livrare nu este unul obişnuit, dar, uneori, se întâmplă să se solicite", a precizat aceeaşi sursă pentru AFP, adăugând "a fost doar prima oară când un astfel de colet a fost deschis".

Dar Petit a calificat incidentul ca unul "iresponsabil", dat fiind nivelul de securitate ridicat pe fondul atentatelor teroriste de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Etichete: aeroport, alerta, bombă, Paris

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE