Alertă epidemiologică pentru boala Lyme în SibiuDirecţia de Sănătate Publică Sibiu a lansat, luni, alerta epidemiologică pentru boala Lyme.

Alerta epidemiologica pentru boala Lyme in Sibiu
Alertă epidemiologică pentru boala Lyme în Sibiu
Foto: macleans.ca

În 2015, numărul cazurilor de persoane înţepate de căpuşă aproape s-a dublat, în 2015, faţă de 2014, motiv pentru care alerta epidemiologică a fost lansată luni, epidemiologii sperând la reducerea numărului de cazuri de borelioză, cum mai este numită boala Lyme, potrivit unui comunicat de presă transmis luni corespondentului MEDIAFAX.ro de purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

„Din cauza schimbărilor climatice din anul 2015, s-a înregistrat o creştere explozivă a numărului de persoane cu înţepături de căpuşe prezentate la spital (1.713 faţă de numai 985 în anul 2014) şi, consecutiv, a crescut şi numărul de cazuri de boală Lyme (63 în anul 2015, dintre care 47 de stadiul I – deci expunere recentă, faţă de numai 44 în anul 2014, cu 20 de stadiul I). Aplicarea corectă a măsurilor preventive vizate de alertă poate reduce numărul cazurilor de stadiul I, aşa cum s-a întâmplat în perioada 2012-2014, dar şi numărul total de cazuri de boală Lyme", se arată în comunicatul de presă al DSP Sibiu.

Potrivit sursei citate, un prim pas a constat în solicitarea sprijinului tuturor instituţiilor din Sibiu, implicate în supravegherea, controlul şi prevenirea boreliozei, cât şi în reducerea populaţiei de căpuşe, în special în zone frecventate de copii.

„Având în vedere faptul că şi în anul 2015 copiii din grupa de vârstă 5-9 ani se numără printre grupele de vârstă cele mai afectate de boala Lyme la nivel judeţean, DSP Sibiu consideră drept o prioritate promovarea în rândul acestora a unui comportament adecvat pentru prevenirea înţepăturilor de căpuşe, solicitând în acest sens şi sprijinul unităţilor de învăţământ, prin realizarea unor ore de educaţie sanitară pe această temă la elevii din ciclul primar", se arată în comunicat.

Etichete: alerta, boala Lyme, epidemie, Sibiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE