ALERTĂ în sistemul medical: O bacterie periculoasă, în spitalele din RomâniaO bacterie ucigaşă sperie pacienţii spitalelor din România, anunță România TV. De la începutul anului, tot mai mulţi români care urmează tratamente cu antibiotice s-au trezit infectaţi cu Clostridium difficile, un microb care, iniţial, provoacă disfuncţionalitatea organelor interne, iar, în final, poate duce la moartea pacientului.

ALERTA in sistemul medical: O bacterie periculoasa, in spitalele din Romania
ALERTĂ în sistemul medical: O bacterie periculoasă, în spitalele din România
Foto: ghidcabinet.ro

Bacteria Clostridium difficile, rezistentă la antibiotice şi care poate provoca bolnavilor febră, vărsături, deshidratare sau chiar decesul, a apărut în spitalele din România în urmă cu câţiva ani. Evoluţia ei a fost una rapidă, iar acest lucru este confirmat şi de datele furnizate de institutele medicale.

De exemplu, la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, în 2010, s-au înregistrat 20 de cazuri de infecţii cu această bacterie. În 2013, numărul acestora a ajuns la 500 de cazuri. De asemenea, s-au înregistrat şi opt decese, potrivit romaniatv.net.

Datele furnizate, în 2013, de Ministerul Sănătăţii arată că 8.500 de persoane au avut de suferit de pe urma acestei bacterii.

Etichete: spitale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h