Juncker: Uniunea Europeană trebuie regândităPreședintele Comisiei Europene,  Jean-Claude Juncker, a spus miercuri că arhitectura europeană va trebui regândită. Potrivit lui Juncker pe termen lung, 'nu va mai fi posibil ca 33, 34, 35 de state să meargă cu aceeași viteză'. 

ALERTA Juncker: Uniunea Europeana trebuie regandita
ALERTĂ Juncker: Uniunea Europeană trebuie regândită

Pe termen lung, 'nu va mai fi posibil ca 33, 34, 35 de state să meargă cu aceeași viteză', astfel că 'într-o zi va trebui să regândim arhitectura europeană', a spus președintele Comisiei Europene,  Jean-Claude Juncker.

âDeclarația a fost făcută în timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri cu publicul, denumită 'Dialogul cu cetățenii'. Șeful executivului comunitar a sugerat astfel că Uniunea Europeană va primi în viitor noi membri, dar el a insistat asupra ideii unei Europe cu mai multe viteze.

Deși nu s-a declarat de acord cu afirmația că un mic număr de state puternice vor forma un 'nucleu dur' al Uniunii Europene, Juncker a admis că am putea avea 'un grup de state care iau deciziile împreună' și care fac totul împreună, în timp ce altele vor fi 'pe orbită'.

Întrebat despre posibilitatea unui Brexit (ieșirea Marii Britanii din UE) dacă vor eșua negocierile inițiate de Londra pentru redefinirea raporturilor acesteia cu blocul comunitar, Juncker a răspuns foarte sigur pe el că Marea Britanie 'va rămâne în UE'. 'Mi-am petrecut trei ani din viață pentru a evita un Grexit (ieșirea Greciei din UE) și nu o să petrec încă trei pentru a facilita Brexitul', a insistat președintele CE.

Apoi, la sugestia unui invitat din public de a lăsa Marea Britanie să părăsească UE pentru ca blocul comunitar să avanseze mai repede către o Europă federalistă (Marea Britanie dorind o Europă în care statele naționale să fie consolidate), Juncker a apreciat că 'nu este momentul să facem teologie instituțională', asigurând totodată că va încerca să ajungă la un 'acord just' cu guvernul de la Londra.

Sursa: Agerpres

Etichete: Comisia Europeană, Jean-Claude Juncker, Uniunea Europeană

0/1 COMENTARII
vlad
19 Nov 10:33
+0
VOTURI
-0
Aha, adica sa ramana statele mari din Vest cu toate drepturile, si restul tarisoarelor mici din Est, poate si din Nord coloniile lor??? Si poate din cand in cand impartite si cu Rusia, ca sa nu se supere tata Putin, nu??? Ei bine Juncker baiatule, exista o carta a UE, semnata deja... nu o poti schimba decat facand tandari UE si luand-o de la 0!! Hai sa te vad incercand.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE