ALERTĂ la granița României cu Ucraina, din cauza GRIPEI PORCINEALERTĂ GRIPA PORCINĂ. Alertă fără precedent la graniţa României cu Ucraina, unde zilnic mor 10 oameni din cauza gripei porcine. Autorităţile au luat primele măsuri pentru a preveni răspândirea bolii. La graniţă s-a amenajat un punct medical, iar toţi oamenii care vor intra în România pe acolo vor fi consultaţi de doctori.

ALERTA la granita Romaniei cu Ucraina, din cauza GRIPEI PORCINE (Foto glsa.ro)
ALERTĂ la granița României cu Ucraina, din cauza GRIPEI PORCINE (Foto glsa.ro)

ALERTĂ GRIPA PORCINĂ. Punctul de asistență medicală, al cărui înființare s-a decis în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava, este funcțional începând de sâmbătă, persoanele care intră în țară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.

Sute de persoane din Ucraina au fost diagnosticate cu virusul AH1N1, fosta gripă porcină, iar 51 de oameni au murit până pe data de 27 ianuarie. Medicii noştri le recomandă românilor să se vaccineze şi să respecte mai multe reguli dacă pleacă în țara vecină. 

ALERTĂ GRIPA PORCINĂ.  Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat presei că, în baza deciziei aprobate în ședința extraordinară de sâmbătă a CJSU Suceava, în PTF Siret s-a înființat un punct de asistență medicală în acest scop, ce va funcționa non stop pe toată perioada în care va evolua gripa porcină în Ucraina, scrie romaniatv.net.

ALERTĂ GRIPA PORCINĂ. Punctul sanitar din PTF Siret dispune și de un echipaj de ambulanță, a menționat prefectul de Suceava. Potrivit acestuia, sarcina personalului din punctul medical este să supravegheze și să identifice posibili purtători ai virusului.

ALERTĂ GRIPA PORCINĂ. În cazul în care se identifică persoane care prezintă astfel de simptome, vor fi făcute verificări medicale suplimentare, iar dacă se constată situații în care acestea necesită îngrijiri medicale vor fi duse cu ambulanța spre o secție de boli infecțioase.

ALERTĂ GRIPA PORCINĂ. Punctul medical a fost dotat cu mobilier, măști, mănuși și material dezinfectant.

Ministerul Sănătăţii a cumpărat 643.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea gratuită a copiiilor, bătrânilor, bolnavilor cronici, a gravidelor şi a personalului medical. Cu toate că vaccinarea e considerată principala metodă pentru prevenirea gripei, mulţi români refuză tratamentul.

ALERTĂ GRIPA PORCINĂ.Gripa este o boală extrem de contagioasă care se transmite foarte uşor în mijloacele de transport în comun, în şcoli sau în sălile de cinematograf.

Când cineva strănută, virusul se împrăştie pe o rază de şase metri, iar un singur om poate îmbolnăvi zeci de persoane. Până acum, au fost confirmate 12 cazuri de gripă în România. 10 dintre ele, de tip AH1N1.

ALERTĂ GRIPA PORCINĂ.Ministerul de Externe de la București le recomandă românilor să nu meargă, în viitorul apropiat, în Ucraina, unde este epidemie de gripă. Din cauza gripei AH1N1, în ţara vecină, autorităţile au decis să închidă mai multe instituţii de învăţământ, informează realitatea.net.

Etichete: ALERTĂ GRIPA PORCINĂ, granita romania ucraina, gripă porcină, punct sanitar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE