ALERTĂ METEO: Caniculă, disconfort termic, dar şi vijelii. Anunţul ANM pentru BUCUREŞTIDupă valul de ploi şi furtuni, ANM a emis, joi, o nouă informare meteo - caniculă, disconfort termic, dar şi instabilitate atmosferică accentuată. Alerta va intra în vigoare vineri la prânz şi va fi valabilă până sâmbătă seara.

ALERTA METEO: Canicula, discorfort termic, dar si vijelii. Anuntul ANM pentru BUCURESTI
ALERTĂ METEO: Caniculă, discorfort termic, dar şi vijelii. Anunţul ANM pentru BUCUREŞTI

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 iunie, ora 12,00 — 18 iunie, ora 23,00, se vor semnala atât perioade de caniculă, cât și de instabilitate atmosferică accentuată.

Vineri, 17 iunie, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară în vestul, centrul și sudul țării, iar sâmbătă 18 iunie, canicula va persista în Muntenia și în vestul și sudul Olteniei. Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade, izolat chiar 37 — 38 de grade în Lunca Dunării.

Disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge frecvent și local va depăși pragul critic de 80 de unități în zonele de câmpie și podiș.

CITEŞTE ŞI CANICULĂ ÎN BUCUREŞTI. Temperatura resimţită va fi de 42 de grade la umbră şi 50 de grade la soare

Totodată, începând din după-amiaza zilei de vineri, 17 iunie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și nordul Moldovei și pe arii restrânse în restul teritoriului.

În respectivele zone vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie.

Izolat, ploile vor avea caracter torențial, va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 15 — 20 l/mp.

ANM a anunţat că sfârşitul de săptămână vine în Bucureşti cu valori chiar şi de 50 de grade la soare.

„De vineri se instalează canicula în toată ţara şi vorbim aici de maxime de 37 de grade Celsius la umbră, în special în Sudul ţării. Temperatura resimţită în Sudul ţării, la nivelul solului, în Bucureşti, va fi de 42 de grade la umbră şi de 45, chiar 50 de grade Celsius la soare, în mijlocul zilei, când se încinge şi asfaltul. Valul acesta de căldură vine dinspre nordul Africii", a mai precizat meteorologul Gabriela Băncilă.

Etichete: alerta meteo, caniculă, disconfort termic, vremea bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE