ALERTĂ METEO COD PORTOCALIU de frig şi COD GALBEN de ninsori. Comandament de situaţii de urgenţăAutorităţile din Capitală iau măsuri, după avertismentul emis de meteorologi. Prefectura Capitalei a decis convocarea unui Comitet pentru Situaţii de Urgenţă pentru astăzi, la ora 15. La şedinţă vor participa toate instituţiile competente pentru a stabili măsurile care se impun. De altfel, primarul general Gabriela Firea a anunţat că toate şcolile, grădiniţele şi liceele din Bucureşti vor fi închise vineri din cauza vremii severe.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15

Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, ninsori moderate cantitativ, polei;

În intervalul menționat, vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice cu peste 10 grade mai scăzute decât mediile climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a țării.

În după-amiaza și seara zilei de miercuri (21 martie) se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat de zăpadă pe arii mai extinse în centrul și sud-estul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. În prima parte a zilei de joi (22 martie) în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vântul va fi în intensificare.

La începutul intervalului, în sudul Munteniei și în Dobrogea vor fi și precipitații mixte, favorizând formarea de polei sau ghețuș.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 martie, ora 15 – 23 martie, ora 20

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului,
vreme deosebit de rece;

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu
45...55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.

În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.â

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 22 martie, ora 23 – 23 martie ora 15

Fenomene vizate: ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută;

Zone afectate: conform textului și hărții;

În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h și temporar 65...70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.


Toate şcolile, grădiniţele şi liceeele din Bucureşti vor fi închise vineri din cauza condiţiilor meteo, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea. Edilul a susţinut că este o decizie responsabilă, pe care şi-o asumă, "din dorinţa de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme".

"În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii ANM, care ne-au anunţat că vremea se va înrăutăţi semnificativ şi că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifica şi ninsoarea va fi mai abundenţă, am decis că, pentru siguranţa copiilor noştri, cursurile în unităţile de învăţământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de primar general, din dorinţa de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme", susţine Gabriela Firea.

Veştile meteorologilor nu sunt deloc îmbucurătoare. Elena Mateescu, director ANM, a declarat că miercuri vremea va deveni geroasă, iar precipitaţiile vor continua să cadă.

"Miercuri, în condiţiile care cerul va fi degajat de nori, vom avea fenomen de ger, mai ales în partea Moldovei. Vom avea în Banat, Moldova, Ardeal precipitaţii sub forma de ninsori, iar în Muntenia şi Dobrogea precipitaţii mixte care vor favorizarea poleiul. Joi dimineaţa va fi ger, iar în noapte de joi spre vineri vor fi precipitaţii moderate cantitativ, predominante sub formă de ninsori. Joi noapte şi pe parcusul zilei de vineri să avem din nou cantităţi importante, predominante de ninsori. Treptat în noaptea de joi spre vineri vor fi condiţii care vor favoriza viscolirea stratului de zăpdată. În această după-amiază vom transmite o prognoră specializată pentru Capitală pentru că joi şi vineri urmează un episod mai degrabă de iarnă", a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

PROGNOZA METEO pentru intervalul 21 - 24 martie

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI MIERCURI: Vremea se va menține deosebit de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -3...-2 grade.

Temporar, îndeosebi pe parcursul zilei, vor fi precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei sau ghețuș și este posibil să se depună strat de zăpadă de 2...5 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 35...45 km/h.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI JOI, 22 MARTIE. Vremea va fi în continuare deosebit de rece. Temperatura maximă va fi în jur de 0 grade, iar cea minimă va fi de -5...-4 grade. Mai ales seara și noaptea, temporar va ninge, moderat cantitativ noaptea când se va depune strat nou de zăpadă mai consistent și vântul se va intensifica, atingând spre sfârsitul intervalului viteze în jur de 50 km/h.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI VINERI, 23 MARTIE. Vremea se va menține deosebit de rece. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de - 5...-3 grade. Va continua să ningă, moderat cantitativ mai ales ziua, când se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 45 ....55 km/h.

Etichete: alerta meteo, meteo bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE