ALERTĂ pentru România: Pericol de infestare cu PESTA PORCINĂ AFRICANĂAutoritatea Sanitar-Veterinară este în alertă maximă şi face controale amănunţite atât în crescătorii cât şi în abatoare, după ce pesta porcină africană a ajuns la graniţele ţării noastre. 

ALERTA pentru Romania: Pericol de infestare cu pesta porcina africana
ALERTĂ pentru România: Pericol de infestare cu pesta porcină africană
Foto: b1.ro

Virusul este atât de periculos, întrucât este de ajuns ca ca acesta să afecteze un singur animal pentru a decima întreaga populaţie de porci dintr-o fermă.

În luna septembrie, virusul pestei porcine africane a fost descoperit la mai multe animale din Ucraina.

Mortalitatea este de aproape 100% în cazul animalelor infestate, iar boala se transmite cu o viteză uluitoare, fie prin simpla atingere, fie prin hrană sau prin insecte.

Potrivit realitatea.net, pe pielea animalelor apar pete roşii sau vineţii, le scade pofta de mâncare, temperatura depăşeşte 40 de grade Celsius, iar decesul survine în aproximativ două săptămâni. Fiindcă nu există niciun remediu eficient, odată identificat virusul, autorităţile sunt obligate să sacrifice întreaga populaţie de porcine din fermă.

Exporturile de carne de porc sunt suspendate, iar statul trebuie să suporte costurile de despăgubire pentru animalele sacrificate.

Virusul nu este periculos pentru om, dar produce, astfel, pagube economice uriaşe.

 

Etichete: autoritatea sanitar-veterinara, pesta porcina africana, porci

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h