ALERTĂ ŞI ÎN FRANŢA. Aeroportul din Toulouse, EVACUAT pentru o "inspecție de securitate" UPDATEAeroportul Toulouse-Blagnac (sud) a fost evacuat miercuri dimineață pentru o "inspecție de securitate", a anunţat poliția de frontieră, în condițiile în care Franța se află în alertă maximă după atentatele de marți de la Bruxelles, relatează AFP.

ALERTA SI IN FRANTA. Aeroportul din Toulouse, EVACUAT pentru o "inspectie de securitate"
ALERTĂ ŞI ÎN FRANŢA. Aeroportul din Toulouse, EVACUAT pentru o "inspecție de securitate"

UPDATE Traficul aerian a fost reluat după aproximativ o oră, însă numeroase zboruri au întârzieri.

Aeroportul din Toulouse (sud) a fost evacuat după descoperirea unui pachet suspect, au anunțat autoritățile.

Evacurea a început în jurul orei locale 7.00 (8.00, ora României), când pasagerilor strânşi în zona de Plecări li s-a cerut să evacueze clădirea, din cauza unei alerte de securitate.

Un pachet suspect a fost găsit pe aeroport, terminalul a fost evacuat și operațiuni de verificare sunt în curs de desfășurare, au declarat surse din cadrul prefecturii.

Numeroși călători au postat pe Twitter imagini care arată pasageri adunați în fața principalei clădiri pentru plecări și sosiri. Se pare că inclusiv pasagerii care se aflau în avioanele pregătite de decolare au fost dați jos din aeronave, scrie Agerpres. 


 

Un corespondent AFP aflat la fața locului a declarat că principala clădire a aeroportului a fost evacuată de două ori începând de la ora 7:00 și că toată lumea era încă afară cu puțin timp înainte de ora 8:00.

'Facem o inspecție de securitate', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al PAF, fără a face alte precizări.

Etichete: aeroport toulouse, alerta, evacuare, Franţa

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE