Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor, cere închiderea autostrăzii Sibiu-OrăștieAlexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor susține că traficul rutier pe autostrada Sibiu-Orăștie nu se desfășoară în siguranță, impunându-se închiderea circulației pentru a nu se ajunge la pierderea de vieți omenești.

Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor, cere inchiderea autostrazii Sibiu-Orastie
Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor, cere închiderea autostrăzii Sibiu-Orăștie
Foto: ziuaconstanta.ro

Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor, actual vicepreședinte al Partidului Național Liberal, susține că traficul rutier pe autostrada Sibiu-Orăștie nu se desfășoară în siguranță, impunându-se închiderea circulației pentru a nu se ajunge la pierderea de vieți omenești.

Acesta cere Guvernului să găsească de urgență soluții pentru a interveni în cele patru locuri în care autostrada s-a deplasat, susține Nazare, care precizează că există peste 300 de rapoarte ale Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), pe această temă.

"Mă ocup practic de aceste tronsoane de autostradă de la începutul lucrărilor. Vin împreună cu Mihai Crăciun, reprezentant al organizației non-guvernamentale 'Construim România' să tragem un semnal de alarmă despre felul în care au fost executate lucrările pe autostrada Sibiu — Orăștie. Această autostradă nu prezintă garanțiile necesare pentru siguranța circulației. Ne aflăm în fața unui risc iminent, inclusiv de pierderi de vieți omenești și acest lucru trebuie să fie tratat corespunzător de Guvernul Ponta. Situația autostrăzii trebuie să intre pe ordinea de zi a ședinței de guvern de mâine pentru a se găsi o soluție, trebuie luate măsurile reparatorii absolute necesare", a declarat Alexandru Nazare, luni, într-o conferință de presă.

"Discutăm despre patru locuri în care corpul autostrăzii s-a deplasat. Au apărut pe acest tronson fisuri de zece cm care au fost doar estetic remediate și care prezintă niște riscuri importante. Există acte prin care constructorul informa CNADNR la acea dată că nu se poate inaugura autostrada în 2014, dar din păcate lipsa de răbdare a primului-ministru a dus la această situație în care toată autostrada se mișcă. Contractul a fost plătit în proporție de 94 la sută. Sunt peste 300 de rapoarte în care CNADNR indică neregulile sesizate pe acest tronson. Îl somăm pe domnul prim-ministru să rezolve această problemă! Prin oprirea parțială sau totală a acestui tronson de drum, deoarece se poate ajunge în situații în care se pot pierde vieții omenești", a mai declarat Nazare, potrivit Agerpres.

Etichete: Alexandru Nazare, Autostrada Sibiu-Orastie, Guvernul României

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE