Alexandru Popescu iese din greva foamei. Protestatarii vin azi în Piaţa UniversităţiiAstazi la ora 16 Alexandru Popescu iese din greva foamei inceputa pe 21 decembrie 2013, din motive de sanatate. Cateva sute de protestatari au anuntat ca vin astazi in Piata Universitatii de la ora 15 pentru a-l saluta, anunta Nicusor Dan - presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul. 

Alexandru Popescu iese din greva foamei. Protestatarii vin azi in Piata Universitatii (Foto adevarul.ro)
Alexandru Popescu iese din greva foamei. Protestatarii vin azi în Piaţa Universităţii (Foto adevarul.ro)

Alexandru Popescu a facut greva foamei timp de 22 de zile, sub cerul liber, in Piata Universitatii, in fata Teatrului National. Mai multi voluntari i-au vegheat somnul in cursul noptilor.

Alexandru Popescu a protestat impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist si impotriva abuzurilor Jandarmeriei si autoritatilor de la Pungesti.

"Dragi prieteni, Sunt in a 22-a zi de greva a foamei. Este ziua in care sunt nevoit sa va anunt ca renunt la aceasta forma de protest. Motivele sunt acelea pe care le banuiti cu totii – starea mea de sansatate s-a schimbat in ultimele zile, ma simt slabit si obosit si consider ca am atins o limita de la care lucrurile ar fi greu de recuperat. In jurul orei 16 voi parasi treptele pe care m-ati putut gasi in ultimele 3 saptamani. Cand am intrat in aceasta forma de protest am spus ca nu ma astept la minuni din partea autoritatilor, nici nu au fost. Dar minunile s-au intamplat totusi acolo unde banuiam ca se vor petreace – in randul trecatorilor si al vostru, cei care mi-ati fost alaturi. Va multumesc tuturor celor care ati fost aici, cu sufletul sau chiar langa mine, fiecare dupa puteri. Poate gestul meu nu a mutat munti (sau sonde), dar a adus oameni alaturi – cel putin asta am vazut in jurul meu. Ma veti ierta sper ca, in dorinta de a aduce mai multa vizibilitate problemelor care se petrec la Pungesti, am recurs la un gest care multora v-a stricat sarbatorile, zilele sau noptile. Va multumesc inca o data pentru grija si sper sa imi intelegeti decizia. Ne revedem curand. La Pungesti problemele continua", este mesajul transmis duminica de Popescu. 

Incapand cu 5 ianuarie 2014, George Popescu a inceput greva foamei in aceeasi locatie din fata Teatrului National, pentru aceleasi revendicari. Din 11 ianuarie i s-au alaturat Crina Veres si George Adamescu.

Etichete: alexandru popescu, greva foamei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE